Seks «feiret» nyttår i arresten

Politiet i Bergen hadde en travel nyttårsaften.

Nyttårsaften Bergen 2017/18

FEST: Slik så fyrverkeriet ut over Bergen i natt. Senere tok sinnet overhånd for noen.

– Vi har hatt 140 loggoppdrag siden midnatt. Det er det jeg vil kalle en hektisk natt, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i vest politidistrikt til NRK.

Etter fyrverkeri og nyttårsklemmer var det noen som lot sinnet ta overhånd. Et flertall av dem var menn, og flere av hendelsene skjedde ved utesteder i Bergen.

Heldigvis ble ingen alvorlig skadet.

  • 01.00: På en fest i nærheten av Fana stadion brøt det ut slåsskamp. En mann som var bortvist tidligere, kom tilbake og startet nytt slagsmål. Han ble til slutt pågrepet av politiet.
  • 01.30: En mann ble bortvist fra Jacob Aall brasserie i Småstrandgaten. Det likte han svært dårlig. På utsiden trakk han kniv og truet flere, både vektere og forbipasserende. En person klarte å avvæpne ham før politiet kom til stedet og pådro seg et risp i armen.
  • 01.31: På utestedet Rick's i Veiten ble en del personer bortvist fra stedet, men en av dem nektet å etterkomme pålegget. Han valgte å krangle med politiet. Han havnet i fengslig forvaring.
  • 02:30: En kvinne kranglet med vekterne på Villa Blanca på Vågsallmenningen. Hun rev skjorten til en av dem. Pågrepet og satt i arresten.
  • 02.45: Flere personer meldte fra om at en mann sniffet hvitt pulver fra en limlåspose på Rick's i Veiten. Politiet pågrep ham og satte ham i varetekt.
  • 04.00: En 19-åring blir hentet av politiet fra en fest i Salhus. Han er så beruset at han må beskyttes mot seg selv, er politiets vurdering.

I tillegg ble en 20 år gammel bilist tatt for promillekjøring i Drotningsvik. Han hadde krasjet bilen.

Men slapp å havne på celle på årets første dag.

Dette har skjedd andre steder: Nok å gjøre for politiet nyttårsaften