Solgte 20.000 på Fornebu. I Bergen ble Seinfeld møtt av halvfull hall

Stand up-kongen Jerry Seinfeld behersker hallformatet til fulle, men det var likevel langt fra utsolgt i Vestlandshallen i Bergen onsdag kveld.

Jerry Seinfeld i Vestlandshallen 10. mai 2012

TILBAKE TIL 90-TALLET: Jerry Seinfeld besøkte i går Norge for andre gang på to år. I fjor solgte han 20.000 billetter i Telenor Arena. I Bergen kom det bare tre tusen.

Foto: Thomas Anthun Nielsen / NRK

Noen uker tilbake gjestet lett falmende 90-tallsartister Vestlandshallen og lagde leven for dem som ikke kan få nok av 90-tallet. I går var Jerry Seinfeld (57), kjent fra tv-serien som bar hans navn, i Vestlandshallen for å gi rundt tre tusen publikummere en liten bit av 90-tallet igjen.

Dermed var det absolutt ikke fullt i hallen, som til vanlig under konserter har plass til over seks tusen sittende tilskuere.

LES OGSÅ: Se Seinfeld på besøk i sportsbutikk i Bergen

Tidsmaskin

For det var som å gå inn i en tidsmaskin. Jerry Seinfeld var lett gjenkjennelig for fansen som ble kjent med hans observasjonshumor på nevnte årstall. Den store forskjellen er at den single Jerry Seinfeld er byttet ut med en gift utgave med tre barn.

Jerry Seinfeld i Vestlandshallen 10. mai 2012

MODEN UTGAVE: Dagens Jerry Seinfeld er gift og trebarnsfar, men kan fortatt prate mye og bra om ingenting.

Foto: Thomas Anthun Nielsen / NRK

Datingproblemer, hvor Jerry ikke kan date en kvinne fordi, for eksempel, hun har for store føtter, er byttet med ekteskapstips: Hvordan en mann og en kvinne skal holde ut med hverandre uten å si «jeg hater deg». Han forteller deg at et ekteskap er et kontinuerlig gameshow hvor konen alltid vinner og det beste en mann kan gjøre er å lytte.

Hilste «Boygen»

Jerry flørter med publikum der han gleder seg over å være i Bergen, eller «Boygen», som Jerry uttaler det. Det gir selvsagt umiddelbar respons.

– Han skal faktisk ha skryt for det. For det er mange som bare kommer på scenen og gjør sin greie uten å anerkjenne hvor han eller hun er. Det er med på å få publikum til å føle seg ønsket og velkommen, kommer det fra stand up-komiker Tor Inge Ulveseth, som fulgte showet sammen med venn og kollega Anders McAuley i går.

Været blir selvsagt kommentert. Du kan ikke komme til Vestlandet uten å nevne været. For 57-åringen er en meget dyktig komiker innen sjangeren observasjonshumor.

– Løste formatet veldig bra

Her får du fyldige kommentarer om hvordan folk er altfor opptatt av kaffe til at telefonen utvikler seg for fort. Facebook får passet sitt påskrevet og du lærer at det er veldig liten avstand mellom fantastisk og forferdelig.

– Jeg synses han løste formatet veldig bra, selv om publikum ikke helt var vant til å se live stand up, kommenterer Anders McAuley, mens 3000 fornøyde fans humrer seg ut i maikulden utenfor, eller «typisk norsk sommer», som Jerry beskrev den.

For etter en time og tjue minutter gikk Jerry og oppvarmeren Mario Joyner av på stående applaus. Fansen hadde fått det de var kommet for å se. Et lite blikk inn i en nostalgisk humorverden fra en av verdens beste komikere.