Åsane på trygg grunn etter knallsterk seier

Mens Nest-Sotra måtte nøye seg med poengdeling etter overtidsdrama i Hønefoss.

Åsane

MARTIN UELAND: Satt Åsanes andre mål for dagen. Her fra skoring mot Nest-Sotra tidligere i år.

Åsane slo i kveld opprykkskandidat Hødd 2–0 hjemme på Myrdal gress. Vegard Leikvoll Moberg åpnet showet med sin skoring midtveis i første omgang. Martin Ueland doblet ledelsen i andre omgang. Hødd klarte aldri å reise seg etter de to skoringene.

Kom seg over streken

Åsane klatrer dermed opp på trygg grunn. Seieren var etterlengtet, ettersom de tre forrige kampene alle har endt med tap. Siden Fredrikstad tapte mot Kristiansund må plankehaugen se Åsane passere deres helter på tabellen. Åsane ligger på 12. plass i førstedivisjon, med bedre målforskjell enn Fredrikstad.

Hødd på sin side kriger om opprykk, og kunne havnet på samme poengsum som Brann på tredjeplass med seier i dag. Tapet gjør at laget fra Ulsteinvik blir værende på fjerdeplass.

Mistet seieren på overtid

Nest-Sotra befinner seg derimot et stykke under streken. Laget ligger fremdeles nest sist i førstedivisjon etter kveldens 2–2 kamp borte mot Rune Skarsfjords jumboplasserte Hønefoss.

Nest-Sotra-spelar Preben Hammersland jublar for skåringa mot Fredrikstad

2-2 MOT HØNEFOSS: Nest-Sotra står fremdeles med begge beina planta i nedrykksstriden.

De hvite og grønne fra Ringerike tok ledelsen ved tidligere Brann-spiller Ibrahima Dramé etter ca. 30 minutter. To mål fra Nests John Olav Norheim i andre omgang sørget for at det lenge så ut som om alle poengene skulle bli med hjem til Sotra.

Men fem minutter på overtid dukket Kevin Beugre opp og fastsatte sluttresultatet til 2–2.

Dermed ligger Nest-Sotra fremdeles nest sist i førstedivisjon. De har fire poeng opp til Åsane på trygg grunn.