Se Påske-Bergen på 30 sekunder

Var du i Bergen sentrum langfredag mellom klokken 14.00 og 16.00? Da er det gode sjanser for at du er med i denne timelaps-videoen.

Timelaps av Espen Hobbesland

Denne hurtigfilmen er tatt i formiddag av NRK-fotograf Espen Hobbesland. Den gir et godt inntrykk av påskeværet, men også av det yrende folkelivet i sentrum.

Og ja, i morgen blir det enda flottere vær. Les hva meteorologen spår litt lenger nede i saken.

Her har vi filmet

Vi har filmet følgende steder i Bergen:

  • Puddefjordsbroen
  • Vågen
  • Laksevåg
  • Zachariasbryggen
  • Skansen
  • Fisketorget
  • Torgallmenningen
  • Vetrlidsallmenningen

Det føltes nok litt hustrig for dem som fristet tilværelsen i Bergen sentrum. Det var perioder med sol, ellers oppholdsvær og mellom seks og syv grader maksimum.

Jørgen Grønneberg, statsmeteorolog

Som du ser i videoen var langfredag preget av skiftende skydekke og nordlig lett til laber bris inn mot Bryggen og Vågsbunnen.

– Det var perioder med sol, ellers oppholdsvær og mellom seks og syv grader maksimum. Dette er ikke uvanlig i begynnelsen av april, spesielt når man får nordavind med relativt kjølig luft, sier statsmeteorolog Jørgen Grønneberg til NRK.

Torgallmenningen

TORGALLMENNINGEN: Slik så det ut på Torgallmenningen langfredag ettermiddag.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

LES OGSÅ: Her blir det drømmepåske!

Husk solkrem lørdag

Ifølge Vervarslinga blir det enda bedre vær påskeaften, med lite vind og mye sol i hele Hordaland. Alt ligger til rette for flotte utendørsopplevelser, men husk solkrem!

– Lørdag blir fin og ikke fullt så mye vind som i dag. Det blir ganske dønn stille fra morgenen av og stort sett pent vær, sier statsmeteorologen.

I fjellet vil det knapt nok bli vind i det hele tatt og litt høyere makstemperatur enn i dag.

– Det kan komme opp i syv-åtte grader i lavlandet, og så vidt over null grader i fjellet. Det ser ut til å bli tilskyende fra vest fra ettermiddagen, men dette kommer nokså sent, sier Grønneberg ved Vervarslinga på Vestlandet.

LES OGSÅ: Årets sprøeste påskeskitur

Brukbart søndag, mer vind mandag

Søndag ser det ut til at det blir lite vind, for det meste skyet og litt regn i ytre strøk. Snøgrensen vil ligge på cirka 500 meter.

– Mandagsværet er litt usikkert med tanke på nedbør, men slik det ser ut nå blir det en del skyer fra Hordaland og nordover. I Rogaland kan det blir mye bra vær mandag også.

– Hva med dem som skal kjøre hjem fra påskefjellet mandag?

– Det kan bli litt vind fra nord-nordvest, men vil minke litt. Det ser ut til å bli lite nedbør selv om det blir litt vind på fjellovergangene, spesielt først på dagen.

LES OGSÅ: Bygget kjempekylling på hyttetaket

Siste video

Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.
Se 10. klassene fra Ortun og Kinsarvik kjempe om å vinne fylkesfinalen i Klassequiz!