NRK Meny
Normal

Se hvem som støtter McCain!

Aerosmith-gitarist trosser Hollywood-trend og står frem som republikaner.

Joe Perry

STÅR FREM: Joe Perry i Aerosmith er en av ytterst få kjendiser som åpent støtter presidentkandidaten John McCain. Til venstre vokalist Steven Tyler.

Foto: Steve Miller / Scanpix/AP

Det amerikanske rockebandet har aldri vært kjent for å ta opp viktige samfunnsspørsmål i tekstene sine. Med strofer som «you ain't seen nothin' till you're down on a muffin» har det lenge vært klart at artister som U2, Bob Geldof og R.E.M. ikke har noen konkurrenter i duoen Steven Tyler og Joe Perry.

Før nå. Nå har nemlig sistnevnte gått ut og erklært sin støtte til den republikanske presidentkandidaten John McCain.

Joe Perry

UT PÅ TUR: Til våren kommer trolig Aerosmiths nye album. Da skal Joe Perry og resten av gjengen ut på turné.

Foto: Leon Neal / AFP

- Hardt arbeid er løsningen!

- Vi holder oss egentlig langt unna politikk. Men når jeg ser at den ene etter den andre nå står frem og støtter Obama, følte jeg at jeg like godt kunne løfte hånden for den andre siden, sier Perry til The Boston Herald.

Aerosmith-gitaristen, som sammen med vokalist Steven Tyler står bak hits som «Draw The Line», «Walk This Way», «Love In An Elevator» og «Dude Looks Like A Lady», forteller at han har vært republikaner hele livet.

- Min mor og min far drillet inn i meg helt fra starten av at hvis du jobber hardt og er positiv, så kan du oppnå hva som helst. Noe jeg skulle være et levende bevis på, sier Perry.

Ikke bekymret for alderen

Han er heller ikke bekymret for at John McCain, med sine 72 år, er for gammel for presidentjobben.

- Min mor er over 80 år og driver med aerobic. Manageren vår er i 70-årene, og er i kjempeform. Så det bekymrer meg ikke i det hele tatt, sier gitaristen, som selv er blitt 58 år.

Selv om Obama leder stort på meningsmålingene, og halve Hollywood og de fleste musikkjendiser høylydt støtter ham, tror ikke Perry at saken er helt avgjort ennå.

- Det er ikke over før det er over. Jeg er optimist og tror McCain fortsatt har en sjanse.

Til Europa - og Bergen?

Aerosmith selv er for tiden i studio, hvor de spiller inn sin første plate med nytt og eget materiale siden «Just Push Play» i 2001. Gruppen har holdt seg i rampelyset gjennom bluesplaten «Honkin’ On Bobo» (2004) og ikke minst spillet «Guitar Hero: Aerosmith».

Vokalist Steven Tyler har tidligere fortalt at gruppen i april 2009 legger ut på en omfattende verdensturné. NRK Hordaland vet at bandet planlegger å besøke Europa samme sommer, og Bergen ryktes å være et høyaktuelt stoppested for den legendariske gruppen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås