Se hvem som hentet bunadsbeltet!

NRK sitt tv-team i Bergen fant et bunadsbelte som noen hadde mistet i gaten i går. De la ut bilde på Facebook med ønske om at den rette eier skulle se det og ta kontakt. Og i dag kom det en kar for å hente det.

En hjelpsom kjæreste stiller opp og henter bunadsbeltet.

– Hun ba meg reise ned hit så fort som mulig.

Brannspiller Marcus Pedersen virker en smule flau. Han viser fram bildebevis på mobilen, og lover at han snakker sant. Det var kjæresten hans, Karoline Randsted, som hadde mistet bunadsbeltet sitt under 17. mai-feiringen i går.

– Hvor var det hun mistet det?

Journalist Anders Ekanger stiller kontrollspørsmål. Egentlig burde politiet fått det, slik at de kunne finne den rette eieren. Et bunadsbelte er verdt mange tusen kroner.

– Det må ha vært mellom Torget og Exhibition, forklarer Marcus Pedersen. Vi spiste ganske mye og hun trodde det var beltet som strammet over magen. Når hun da tok seg på magen oppdaget hun at beltet var vekke.

De gikk til politiet, men de hadde ikke funnet noe.

– Hun var veldig lei seg, så jeg håper dette hjelper, sier den hjelpsomme kjæresten.

Bunadsbeltet

GLAD: Pedersen er glad for at beltet er funnet

Foto: Stine Mari Velsvik / NRK

Bildet på Facebook spredde seg, og til slutt oppdaget søsteren Karoline dette, og de skjønte at det måtte være det savnede beltet.

Funnet bunadsbelte

FUNNET: Hvem har mistet beltet sitt?

Foto: Mariann Reikerås / NRK


Men før beltet ble utlevert måtte Pettersen en tur innom kontoret til redaksjonssjef Oddbjørn Rossnes. Rossnes mente det ikke ble vanskelig å finne igjen beltet om Pettersen ikke var ærlig.

– Du får hilse kona di, og så kan du kanskje score noen mål snart, sa redaksjonssjefen.

Og journalist Anders Ekanger var svært glad for at NRK Hordaland kunne være til så god hjelp.