NRK Meny
Normal

Gigantgitaren på plass i Sund

I kveld er det offisiell åpning av den nye turløypen i Sund, som blant annet inneholder denne 10,5 meter lange gitaren.

Gigantgitar på plass i Sund

GIGANTGITAR: Gitaren som måler 10,5 meter skal fungere som scene for musikk og litteratur.

Foto: Espen Hatlestad / NRK

Gigantgitaren er en del av den seks kilometer lange turløypen i Sund, og skal hedre den avdøde musikeren Johannes Kleppevik.

– «Ord i spreke spor» er prosjekttittelen vi har brukt. Jeg tenker vi skal finne et navn til løypen etter hvert. Det ble bare litt travelt nå på slutten. Noen kaller den allerede for «Gitarløypen», andre sier «Bibliotekløypen» og noen sier «Ord i Spreke Spor», forklarer Bente Fosse som er prosjektleder for turstien.

– Hyggelig at han blir satt pris på

Sammen med Kleppeviks datter, Marlen Kleppevik, er Fosse klar for åpningen i kveld. Kleppevik setter stor pris på at faren hedres, og synes det er flott at folket i Sund setter pris på musikken hans.

Gigantgitar på Sund

SVÆRT FORNØYDE: Marlen Kleppevik (t.v.) og Bente Fosse er svært fornøyde med løypen og den enorme gitaren.

Foto: Espen Hatlestad / NRK

– Jeg hører at de er flinke i barnehagene og skolene her ute til å bruke musikken hans. Så ofte hvis jeg er ute og går, så hører jeg barn som synger sangene hans. Det er veldig kjekt, det varmer. Jeg tror vi liker å holde fast på det som er tradisjonelt. Jeg tror foreldrene blir glade når barna kommer hjem og vil synge Kleppevik fremfor nymotens popmusikk, sier hun.

En litt annerledes tursti

Målet for prosjektet er å koble fysisk aktivitet til natur-, kultur- og litteraturopplevelser. Løypen inneholder derfor infotavler, geocaching, quiz, rasteplasser og emnekasser som blant annet skal inneholde bøker.

Hvis du skulle ønske å være med på åpningen av løypen, finner den sted på løypens startpunkt like ved svømmehallen på Stranda klokken 18.00.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås