NRK Meny
Normal

– Vi måtte opp søndager for å plukke boss

Da Løvstakken fotballklubb ble stiftet i 2010, visste guttene lite om hvordan en fotballklubb skulle drives. Se fjerde episode av «Stakken».

I denne episoden er vi med midtbakespilleren Espen Bakke gjennom en dag på jobb og trening,hvor han forteller om hvordan det har vært å starte egen fotballklubb.

DUGNAD: Espen Bakke og resten av laget har måttet plukke boss for å holde klubben i gang.

Kompisgjengen som har rykket opp hvert år siden starten, har fått oppleve at det ikke bare er fotball som skal spilles for å drive en fotballklubb.

Fjerde episode av nettserien «Stakken» ser du i videovinduet øverst i saken.

Dugnadsarbeid

Noe som er vel så viktig er økonomi. Alt fra forsikring, kretskontingent og dommerhonorarer er noe av det som må betales for å drive en fotballklubb. Derfor har alle spillerne måttet bidra med penger fra egen lomme.

I tillegg har dugnadsarbeid vært svært viktig for å holde klubben i gang.

– Vi måttet stå opp på søndager og plukke boss langs veien. Det var så som så der og da, men når pengene kom inn var det god stemning forteller midtbanespiller Espen Bakke.

Kunne bygd et klubbhus

Som vi fortalte i første episode av Stakken serien, bor tre av guttene i et kollektiv i Bergen sentrum. Siden klubben ikke har noe samlingssted defineres dette som klubben for Løvstakken. Alle tre som bor her er studenter.

Men ikke alle lever dette livet. Espen Bakke som vi møter i ukens episode er mekaniker, og klubben har også en rekke andre håndverkere. Ja, faktisk så mange at Bakke ikke stusser på at de kunne bygget et klubbhus.

– Det skulle nok vi klart å få til med både varmekabler, det elektriske og det som må til, sier mekanikeren.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik