Fant savnede jenter 9 og 15 år

De to søstrene ble meldt savnet fra et beredskapshjem i barnevernet søndag. Etter noen timers søk ble de funnet i trygg behold av politiet.

SISTE: Klokken 18:30 er jentene funnet i god behold i følge politiet. De blir tatt vare på av barnevernet.

De to jentene var under barnevernets omsorg og bodde på et beredskapshjem, men kom ikke tilbake til hjemmet med en buss søndag slik de skulle.

De to ble meldt savnet mandag ettermiddag, ifølge Bergensavisen, som først omtalte saken. Jentene på ni og 15 år skal være søstre

Først i dag ble det satt i gang leting etter de to, etter at politi og barnevernstjenesten i en bydel i Bergen ble koblet på saken i ettermiddag.

Kontaktet politiet i går

– Savnetmeldingen ble først loggført her hos oss i 12-tiden i dag. De har vært borte fra beredskapshjemmet siden søndag, sier operasjonsleder Preben Wallestad til NRK.

De to jentene har bodd på et beredskapshjem i Nordhordland og var i Bergen før de ble meldt savnet. De kom aldri tilbake med en buss som skulle fraktet dem hjem søndag kveld klokken 20.00, opplyser Nordhordland lensmannskontor til BA.

Til NRK sier politiet at de første gang ble kontaktet mandag ettermiddag i 17-tiden. Da var det barnevernet i en bydel i Bergen som meldte de to søstrene savnet.

Gikk 19 timer

Alle politipatruljer i Bergen sentrum fikk tilsendt bilder av de to jentene, og ser i ettermiddag etter de to savnede.

Savnetmeldingen ble altså loggført hos operasjonssentralen i Hordaland-politiet klokken 12.00 i dag. Først når den dukket opp der kunne operasjonslederen sette ressurser på saken.

Da hadde det gått 19 timer siden barnevernet i Bergen tok kontakt med politiet på telefon, og sendte en faks i går.

– Det går ofte litt tid fra man får den første meldingen til man får registrert en formell savnetmelding, forklarer operasjonslederen.