NRK Meny
Normal

Satt fyr på huset til mann (90) – tiltalt for mordbrann

– Det var en dramatisk og grusom beskjed å få, sa datteren til den 90 år gamle mannen. Nå er en 52-åring tiltalt for mordbrann, og risikerer 21 års fengsel.

Mordbrann Fusa

SPERRET AV: Mannen (90) klarte selv å slukke brannen i huset sitt. Nå er en 52-åring tiltalt for mordbrann.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Natt til 20. oktober i fjor våknet 90-åringen av at brannalarmen gikk i huset hans i Fusa.

Den eldre mannen klarte selv å slukke brannen, men måtte fraktes til sykehus med røyskader.

Mannen (52) som hadde tent på huset, hadde også tatt med seg flere av 90-åringens eiendeler, og stukket av med bilen hans.

Ved 07.30-tiden ble 52-åringen pågrepet på fergen mellom Fusa og Hatvik, sittende i 90-åringens bil.

– Vi aksjonerte etter tips fra publikum, og da var det enkelt for oss å få folk på plass og stoppe ham på fergen, sa politioverbetjent Jarle Matre ved Fusa lensmannskontor til NRK.

I morgentimene fikk Tone Veslemøy Osebakken sjokkmeldingen om at noen hadde robbet hennes gamle far (90) og tent på huset.

FIKK SJOKKBESKJEDEN: – Jeg ble veldig redd, sa 90-åringens datter Tone Veslemøy Osebakken etter brannen.

Tiltalt for mordbrann

Nå er brannstifteren tiltalt for mordbrann, skriver BA. Ifølge tiltalen Riksadvokaten har beordret, kunne brannen lett ha medført tap av menneskeliv. Strafferammen er fra to til 21 års fengsel.

90-åringens datter var svært skremt etter hendelsen.

– Det var en dramatisk og grusom beskjed å få: At det hadde vært folk inne i huset og tent fyr på. Jeg ble veldig redd, ikke minst for hva som hadde skjedd med min far, sa Tone Veslemøy Osebakken til NRK.

52-åringen erkjenner ifølge BA ikke straffskyld for mordbrann, men han har tilstått grovt skadeverk, som han opprinnelig var siktet for.