NRK Meny
Normal

Samler inn klær til ofrene i Lærdal

Lisa Wortman ble selv brannoffer bare fem år gammel. Nå vil hun hjelpe dem som er rammet av katastrofen i Lærdal.

Lisa Wortman på Voss samler inn klær til ofrene etter brannen i Lærdal.

MANGE VIL GI: Til nå er det kommet inn mellom 30 og 40 store poser med klær.

I en stue i et hus på Voss står en kvinne og teller opp poser. På kort tid er det blitt langt flere enn det hun trodde det skulle bli. Snart skal hun reise til Lærdal med det hun har samlet inn.

Mistet selv huset i brann

Lisa Wortman er opprinnelig fra Minnesota i USA.. Da hun var fem år gammel ble hun og familien rammet av en stor skogbrann. Huset deres ble tatt av flammene, og de eide knapt mer enn det de stod og gikk i.

– I en slik fortvilet situasjon var det godt å føle at noen tok ansvar. Jeg fikk nye klær og det føltes godt! Etter storbrannen i Lærdal fikk jeg ideen om å samle inn klær her på Voss for å sende dem til ofrene etter brannen, sier Wortman

Lisa Wortman

MISTET SELV HUS I BRANN: Lisa Wortman opplevde selv en katastrofe i USA som barn.

Stor giverglede

Gulvet på Voss er fult av store plastsekker.

– Vi har glemt å telle, men det må jo være et sted mellom 30 og 40 sekker. Allerede i går kveld passerte vi 22 sekker, og det kommer stadig inn mer. Og som du ser er det ikke bare små handleposer det dreier seg om. Det er store plastsekker fulle av hjelp!

Hvor mye hadde dere forventet å få inn da dere startet aksjonen?

– Jeg hadde håpet å få inn nok til å fylle opp bagasjerommet på bilen min for så å ta turen til Lærdal, men jeg skjønte fort at interessen var større enn det jeg hadde forventet. Vi måtte rett og slett få tak i et større kjøretøy.

– Nå er vi i gang med å sortere det vi har fått inn, så får vi håpe at tingene kommer til nytte. Her er klær både for barn, ungdom og voksne.

Bra kvalitet

– Det er bra kvalitet på klærene. Mye bra og varmt vintertøy! Det var egentlig det vi ba folk om å gi.

Hvordan vil dette kunne hjelpe dem som ha mistet hjemmene sine?

– Forhåpentligvis vil det kunne hjelpe folk med å holde varmen inntil de får kjøpt inn nye egne ting. De har mye å tenke på akkurat nå og forhåpentligvis kan hjelpen vår gjøre livet deres litt lettere i denne perioden.

Raftingsenteret på Voss stiller med buss. Nå må Lisa Wortman bare finne en sjåfør, så vil de innsamlede klærne være på vei til ofrene i Lærdal.