NRK Meny
Normal

Sæternes er regnværs-toppscorer

Branns Bengt Sæternes er landets ukronede toppscorer og målmaskin i regnvær, men Rosenborg sanker flest poeng i regnvær.

  • Hvilket fotballag sanker flest poeng i regnvær?
  • Hvilket lag scorer mest?
  • Hvem er Norges toppscorer når det regner?

NRK har i samarbeid med Meteorologisk Institutt kåret Norges beste regnværs-fotballag.

Rosenborg i regn
Foto: Geir Otto Johansen / Geir Otto Johansen / Scanpix

Tallene er basert på alle kamper i tippeligaen i år fra 1. serierunde til og med 20. serierunde hvor Meteorologisk Institutt har registrert mer enn 1 millimeter nedbør på kampstedet, kampdagen. (Hengekamp Rosenborg – Tromsø som ble spilt 28. september er ikke med i statistikken).

Rosenborg best i regn

Man skulle tro at Vestlandslaget Brann skulle klare seg særlig godt, men det viser seg at flere lag fra Østlandet og Midt-Norge er langt dyktigere enn Brann i regn.

På topp ligger nemlig Rosenborg. De har sanket 2,33 poeng i kamper hvor det har regnet mer enn 1 millimeter på kampstedet den dagen kampen spilles.

Lillestrøm er en god nummer 2, med 2,11 poeng pr. kamp. Mest overraskende er kanskje at Vålerenga havner på tredjeplass i regnværsserien med 2 poeng pr. kamp.

Brann må nøye seg med fjerdeplassen. De har kapret 1,77 poeng pr. kamp når det regner mer enn 1 millimeter.

Våte scoringer i Molde 

Vestlandslaget Molde, som sliter i bunnen av den ordinære tabellen, er dyktig på angrep i regn. De ligger nest øverst på statistikken over antall scoringer pr. regnværskamp. Molde klarer 2 scoringer pr. kamp. De blir bare slått av Lillestrøm som har 2,1 scoringer under slike forhold.

Når det gjelder baklengsmål i regnvær (regn over 1 m.m. på kampdag/kamsted) så viser det seg at Vålerenga og Rosenborg er like dyktige til å forsvare seg i regn. De slipper begge inn 0,66 mål pr. kamp i regnvær.

I andre enden av tabellen ligger ikke overraskende Tromsø. De har gjort det dårlig i de fleste kamper i år, men slipper inn så mye som 2,66 mål pr. kamp når det regner. Lyn er også svake i forsvar og slipper inn 2 mål pr. kamp.

Regnværs-toppscorer

Bengt Sæternes i regnet
Foto: Tor Richardsen, Richardsen, Tor

Bengt Sæternæs er Norges ukronede toppscorer og målmaskin i regnvær. Han har scoret 6 mål i kamper med mer enn 1 millimeter nedbør, men han er tett fulgt av fire andre fotballspillere: Michael Mifsud, Arild Sundgot, og Robert Koren fra Lillestrøm og Veigar Pall Gunnarson fra Stabæk har alle scoret 5 mål hver i regnværskamper. Men det er våtest når Sæternes scorer.

Dersom man ser på antall scorede mål pr. spilt regnværskamp kommer Veigar Pall Gunnarson fra Stabæk best ut. Han har scoret 0,71 mål pr. kamp når det regner, mens Bengt Sæternes ligger like bak med 0,66 scoringer pr. kamp.

Dersom vi ganger nedbørsmengde kampdag med antall scorede mål kommer Sæternes ut med tilsammen 78,2 millimeter nedbør, det er nesten dobbelt så mye nedbør som Michael Mifsud som ligger på andreplass med 44,7 millimeter, mens Veigar Pall Gunnarson her ligger på tredjeplass med 25,1 millimeter nedbør.

I tillegg kommer at Sæternes har scoret tre av sine mål i kamper med mer enn 19 millimeter nedbør. Ingen av de andre toppscorerne har scoret i kamper med mer enn 13 millimeter nedbør på kampdagen.

Kombinasjonen av flest scorede mål, høyt snitt og at målene er laget på kampdager med til dels store nedbørmengder gjør at Bengt Sæternes fortjener å bli utpekt til Norges Regnværs-toppscorer.

 

Tabell 1 - Fotball og regn

 

Tabell 2 - Fotball og regn

 

Tabell 3 - Fotball og regn

 

Tabell 4 - Fotball og regn

 

 

Siste video

Steffen Lie Skålevik etter 2-2 mot Tromsdalen
Flere hundre tok turen til Torgallmenningen for å smake mat som var gått ut på dato.
Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane fredag 18. august 2017.