«Det snør det snør tiddelibom»

I natt kom julesnøen til store deler av Hordaland. Til glede for alle barn, til fortvilelse for bilistene. Kjør forsiktig er oppfordringen fra Statens vegvesen.

Snø på Bryggen i Bergen

STORE MENGDER: Det har kommet store mengder snø i Bergen. Her fra Bryggen fredag ettermiddag.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Snø på Torgallmenningen

STORE SNØMENGDER: Dette bildet er tatt på Torgalmenningen i Bergen.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Det er meldt en del trafikkulykker som følge av snøfallet. Ingen personer har blitt alvorlig skadet.

– Alt disponibelt mannskap og utstyr er ute for å brøyte, sier trafikkoperatør Ove Amundsen ved veitrafikksentralen til Statens vegvesen.

– Det snør imidlertid til tider svært tett. Vi har et kamera stående på Nygårdstangen for å overvåke trafikken og i morges var snødrevet så tett at vi ikke kunne se noe som helst. Bilistene må ta det med ro, være godt skodd og kjøre svært forsiktig sier Amundsen.

Også eller i lavlandet i Hordaland er det kommet mye snø i natt. I høyfjellet er kjøreforholdene bedre Alle fjellovergangene mellom øst og vest er åpne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vinter i Bergen, Kanalveien

STERKT SNØFALL: Dette bildet er tatt i Kanalveien i Bergen i morges.

Foto: Tom Arne Moe / NRK

Mer snø utover dagen

Og det er ikke slutt på snøen med dette. Det er ventet mer utover formiddagen, før snøfallet avtar utover ettermiddagen. Temperaturen vil holde seg rundt 0 grader.

I morgen ser det ut til å bli oppholdsvær i Bergen, før snøfallet ser ut til å sette inn igjen søndag morgen og formiddag, melder yr.no

– Man må nok regne med en del snø i dag, ja, men det vil roe seg på kvelden, sier meteorolog Anne Solveig Andersen ved Værvarslinga på Vestlandet. I morgon blir det for det meste opphold, og det er jo lov å håpe på litt sol, men det kan jeg ikke love, sier Andersen.

LES MER OM VÆRET PÅ YR

SJEKK KJØREFORHOLDENE PÅ NRK TRAFIKK

Snøfall i Bergen

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Slik var situasjonen i Fjøsangerveien retning sentrum fredag formiddag.

Foto: webkamera / Statens vegvesen