Disse russene får skryt av politiet

Den tydelig rusede mannen satt bak rattet med motoren igang og skulle til å kjøre av gårde. Da fikk han klar beskjed fra Mikael, Sebastian og André.

Andre Jansen, Sebastian Sandberg og Mikael Brandt

STOPPET TYVEN: Andre Jansen, Sebastian Sandberg og Mikael Brandt fikk stoppet en ruset mann fra å stikke av med russebilen deres. Nå frykter de bilen deres er ødelagt for store deler av russetiden.

Foto: Anders Ekanger / NRK

– Vi sa at han ikke kom noen vei, at vi var fem stykker og fem vitner, sier Mikael Brandt. Sammen med André Jansen og Sebastian Sandberg og et par andre russevenner, fikk han øye på mannen som satt inne i russebussen deres «Magdalena» med motoren igang.

Bussen sto parkert ved Fyllingsdalen videregående skole i Bergen, og var flyttet noen meter.

– Det første jeg så var at frontruten var knust. Og så oppdaget jeg at det satt en mann i bilen og at motoren var igang. Da tenkte jeg at det var en som prøvde å stjele bilen, forteller Mikael, som ropte til mannen, og spurte hva han gjorde i bilen deres.

– Da fikk han nok litt sjokk, og sa at han bare prøvde å flytte bilen, sier Mikael.

Politiet beskriver hendelsen slik:

Laster Twitter-innhold

Guttene fikk mannen til å slå av motoren og komme ut. De ga ham klar melding om at han skulle forholde seg helt rolig til politiet hadde kommet.

– Han skjønte at han ikke hadde noen sjanse å komme seg unna, legger Sebastian til. De sto sammen med mannen til politiet var på plass åtte minutter senere.

Dét ønsker politiet å gi russeguttene ros for.

– De har gjort en god jobb, og forhindret at denne berusede mannen kjørte bussen ut i trafikken. Det var bra, sier operasjonsleder Jan Steimler, i Hordaland politidistrikt.

Store skader

STOPPET TYVEN: Andre Jansen, Sebastian Sandberg og Mikael Brandt fikk stoppet en ruset mann fra å st
Foto: Anders Ekanger / NRK

Nå står de igjen på skoleplassen med en russebuss som er herpet og ødelagt innvendig. Bilen fikk store skader etter at mannen brøt seg inn og fikk start på kjøretøyet. Frontruten er knust, vinduet i sidedøren på bilen er smadret og ledninger til en TV og musikkanlegg i er klippet av.

Det passer veldig dårlig for russegjengen, som skal til det store landstreffet i Kongeparken til helgen.

– Dette er forferdelig kjipt nå som vi skal ned til landstreffet. Vi er ikke akkurat den bilen som har mest penger, sier Sebastian Sandberg.

– Nå må vi fikse alt dette. Jeg tviler på at vi får det til, sier han til NRK.

– Ødelegger opplevelsen

Andre Jansen, Sebastian Sandberg og Mikael Brandt
Foto: Anders Ekanger / NRK

Gjengen på russebilen vet ennå ikke omfanget på skadene.

– Først og fremst har han ødelagt opplevelsen vår og tiden vi har brukt på dette. Så kommer alle kostnader og tid vi må bruke på dette nå, sier Mikael Brandt.

Nå begynner gjengen på bilen jobben med å få på plass nye sponsorer og kontakte forsikringsselskapet - fem dager ut i russetiden.

– Det er kjedelig at enkelte mennesker ødelegger for andre. Det er ingen som tjener på noe slikt til syvende og sist, sier Brandt.