Normal

Rune Soltvedt ny sportssjef i Brann

I dag ble det klart at Rune Soltvedt blir ny sportssjef i Brann. Styret er svært fornøyd med ansettelsen.

Rune Soltvedt

FAST ANSATT: Rune Soltvedt er ny sportssjef i Brann.

Foto: Kaspar Knudsen / NRK

Etter at Roald Bruun-Hanssen gav seg som daglig leder i Brann tidlig i desember, ble Soltvedt ansatt som midlertidig sportssjef. Det melder Brann på sine egne nettsider.

– Vi står samlet om Soltvedt som den beste kandidaten. Han har gjort en meget god jobb de siste seks månedene, sier styreleder i Brann, Eivind Lunde.

– Er riktig for Brann

Det er ikke tilfeldig at det er Soltvedt som skal fylle Bruun-Hanssens sko. Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, sier det er Soltvedts arbeid med klubbsaker i de månedene han hatt fungert som midlertidig sportssjef som har bidratt til ansettelsen.

– Oppgavene som er løst de siste seks månedene viser at Rune er handlekraftig, tydelig, systematisk og hardtarbeidende. Han har vokst i rollen og kommer til å vokse ytterligere fremover, sier hun.

Har planene klare

Rune Soltvedt begynte i 2005 som trener for G16-laget. Derfra har han jobbet seg oppover i systemet. Den faste stillingen er en stor lettelse for sportssjefen.

– Det betyr at jeg slipper å gå i uvisshet. Det er godt å kunne gjøre jobben sin uten å tenke på om det er for en uke eller en måned. Det har vært en utfordring, sier han.

Soltvedt har planene for Brann klare.

– Vi har vært veldig bestemt på spesielt en ting, og det er å bygge en prestasjonskultur. Det å gjøre de beste tingene for å være best mulig forberedt, det er helt gratis. Jeg sier ikke nødvendigvis at det har vært dårlig, men at vi har potensial til å bli enda bedre, sier han.

– Hovedoppgavene mine vil være å være tett på Lars-Arne og teamet. Jeg skal være med på å legge forholdene til rette for et opprykk til Tippeligaen. Det er veldig viktig for oss, sier han.

Selv om overgangsvinduet åpner 15. juli, tror ikke Soltvedt det blir de store forandringene i laget.

– Vi har en veldig utfordrende økonomi som vi må ta hensyn til. Det gjør til at det mest sannsynlig ikke er rom for å gjøre noe. Men vi vet at vi allerede har gode spillere, og da gjelder det å gjøre dem best mulig, sier han.