NRK Meny
Normal

Rune Skarsfjord ansatt som trener

Så var det endelig offisielt: Branns trenervikar blir klubbens nye hovedtrener.

Rune Skarsfjord feirer seier

HYLLES: Assistenttrener Rune Skarsfjord (midten) tok over ansvaret da Steinar Nilsen forlot klubben.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Dagen etter at Brann nok en gang ble ydmyket av Kjetil Rekdals menn i Ålesund, kunngjorde klubben omsider at narvikingen er ansatt som ny hovedtrener. Det blir 40-åringens første engasjement som hovedtrener i eliteserien, utenom vikariatet han har hatt siden Steinar Nilsen forlot klubben etter det pinlige tapet for Fyllingen i cupen.

Nå er det klart at Skarsfjord fortsetter i jobben. På klubbens egen hjemmeside, brann.no, meldes det at klubben har inngått en treårskontrakt med treneren, som dermed har bundet seg til Brann til ut 2013-sesongen.

LES OGSÅ: - I dag får Skarsfjord jobben | Brann kan bli tappet for spillere | Bruun-Hanssen: - Vi har kontroll

- Har egenskapene som trengs

- Rune har i løpet av de to sesongene han har vært her vist at han både har de faglige og menneskelige egenskapene som kreves, og vi er kommet til at han er rett mann til å ha ansvaret de tre neste sesongene. Med Rune på plass er vi sikret kontinuitet. Vi får dessuten en trener som har fokus på utvikling av spillere, og ikke minst unge spillere , sier Roald Bruun-Hanssen.

Skarsfjord fikk en tøff start som Brann-trener da laget hans tapte 2-0 borte for dumpekandidat Hønefoss 24. mai. Men allerede i neste kamp snudde det, da rødtrøyene slo Aalesund 2-1 hjemme.

Totalt har Brann tatt 23 poeng under Skarsfjord, mot ti poeng på Steinar Nilsens kamper.

- Skarsfjord er rett mann

NRKs fotballekspert Hallvar Thoresen, som selv trente Brann fra 1993 til en stormfull exit i 1995, er ikke i tvil om at Skarsfjord er rett mann for bergenserne.

- Han har gjort en meget god jobb. Han har fått inn stort engasjement og spilleglede i spillergruppen, og fått på plass en del av det som var mangelvare tidligere i forhold til forsvarsspill. Det har vært en veldig god utvikling i Brann siden i sommer, sa Thoresen til NRK.no før den endelige avklaringen forelå.

Skarsfjord kom til Brann foran 2009-sesongen, som assistenttrener under Steinar Nilsen.

Siste video

Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.
Programleder: Marte Rommetveit