NRK Meny
Normal

Röyksopp med stor utendørskonsert i Bergen

Tromsø-duoen kommer «hjem» til plenen like ved studioet deres og spiller for flere tusen bergensere søndag 14. juni som avslutning på årets Bergenfest.

Röyksopp

ELEKTRONIKAFEST: Svein Berge og Torbjørn Brundtland gjør sin første konsert på «hjemmebane» siden 2009.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Svein Berge og Torbjørn Brundtland har i mange år hatt studioet i Bergen Kjøtt i Skuteviken i Bergen som base.

Til konserten på Bergenhus festning trenger de bare gå rundt svingen mot Bontelabo for å komme fram. Opptredenen på Bergenfest blir deres største konsert i Bergen noensinne, med en publikumskapasitet på 6-7000 mennesker.

– Kan bli lenge til neste gang

Frank Nes i Bergen Live er helt klar på at dette er en booking han er svært stolt av.

– Da Röyksopp sist gang spilte i Bergen, på Ekkofestivalen i Røkeriet i 2009, var det syv år siden sist gang de gjorde konsert i sin hjemby. Det vites ikke hvor lenge det blir til neste gang. Du skal altså ha ganske mye is i magen for å la denne festen gå huset ditt forbi, sier Nes.

Fra før er det klart at Susanne Sundfør skal opptre på Bergenfest samme dag. Sundfør og Röyksopp samarbeidet på «Running To The Sea» for noen år siden, så ting kan ligge til rette for overraskelser på scenen.

Har gravlagt albumet

Elektronikaduoen er et av Norges største navn internasjonalt og er nomimert til Grammy-pris for sitt samarbeid med svenske Robyn på EP-en «Do It Again». Gruppen har nå signalisert at de vil fjerne seg fra albumformatet fremover, til tross for stor suksess med alt fra debutalbumet «Melody AM» fra 2002 til fjorårets «The Inevitable End».

«Hjemme» i Bergen var de sist i søkelyset på grunn av rettssaken mot tidligere samarbeidspartner Rune Lindbæk, en strid som i desember 2013 ble avsluttet med forlik.

Programmet begynner å ta form

Fra før er det klart at Sam Smith, Jackson Browne, Calexico, Kygo og Team Me skal opptre på årets Bergenfest.

Siste video

Hjemmesykepleien i Bergen bytter nøkler med elektronisk lås.
Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.