NRK Meny

Rotteinvasjon i Mathallen

 • NY BEFARING I MATHALLEN I DAG:

  Det er fortsatt ikke avklart når Mathallen i Bergen kan gjenåpnes, etter at det i forrige uke ble funnet spor av rotter. Adm. dir. i driftsselskapet Totalreform, Anders Bjerke, opplyser at det skal avholdes ny befaring og møte mellom involverte parter i løpet av dagen.

  Mathallen
  Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK
 • HÅPAR Å KUNNE OPNE ATT I DAG:

  I dag gjennomfører Mattilsynet nye synfaringar i Mathallen i Bergen. Mathallen har vore stengt sidan måndag kveld, då det blei oppdaga rotter inne i bygget. Etter at Mattilsynet har vore på besøk, håpar Anders Bjerke i driftsselskapet Totalreform at dei kan opne allereie i dag.

 • VIL ÅPNE MATHALLEN RASKEST MULIG:

  Bergen kommune skriver i en pressemelding at de vil gjøre tiltak for å åpne Mathallen raskest mulig etter rottestengingen. – Bergen kommune er tilfreds med at Totalreform stengte bygget, slik at det kan gjøres noe med problemet. Det blir nå gjennomført nødvendige tiltak for å tette åpningene som gjør at skadedyrene har kommet inn i bygget, skriver de.

 • MATTILSYNET GJØR IKKE TILTAK:

  Distriktssjef Aslaug Sandvin i Mattilsynet forteller at de i dag har vært på tilsyn i Mathallen i Bergen etter rottefunnet i går. Mathallen er stengt på ubestemt tid. – De har oppdaget et problem og har selv stengt hallen. Vi synes det er fint at de tar affære selv, men vil overvåke situasjonen, sier Sandvin.

Siste video

Hjemmesykepleien i Bergen bytter nøkler med elektronisk lås.
Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.