NRK Meny
Normal

Rihanna til Bergen i august

Superstjernen gjør sin eneste sommerkonsert i Skandinavia i Bergen.

GERMANY-ENTERTAINMENT-MUSIC-RIHANNA

TILBAKE TIL NORGE: Superstjernen Rihanna solgte ut Oslo Spektrum på rekordtid sist hun besøkte Norge.

Foto: THOMAS LOHNES / AFP

- Dette er vel den største artisten som er på veien i 2011. At hun kommer til Bergen, er en solid fjær i hatten både for oss og bergenserne, sier Frank Nes i Bergen Live til NRK.no.

Konserten på Koengen har plass til 22.000 tilskuere. Rihanna spiller også i betydelig mindre Oslo Spektrum i oktober, en konsert som solgte ut på rekordtid.

- Nesten for godt til å være sant

23-åringen fra Barbados er en av de virkelige superstjernene innen sjangeren R&B, og har solgt over 25 millioner album på verdensbasis. Hun flyttet til USA som 16-åring for å bli plateartist, og fikk raskt kontrakt med Def Jam etter en audition for superstjernen Jay-Z, som for øvrig er gift med Beyonce.

LES OGSÅ: Rihanna sensurert i England | Rihanna i eksklusiv klubb

Gjennombruddet kom allerede i 2005, med hitlåten «Pon de Replay». Siden har karrieren gått rett til himmels, med hits som «Umbrella», «Don't Stop The Music», «Russian Roulette» og duetten «Love The Way You Lie» med Eminem.

SE RIHANNA BLI HYLLET PÅ BRIT-AWARDS:

Video Rihanna på Brit Awards

- Hun er verdens største artist per dags dato. Det er vel ikke så veldig mye mer å si. Hun har gjort lynkarriere, og alt hun tar i blir til gull. At hun kommer til Bergen, er nesten for godt til å være sant, sier Frank Nes.

Sexy show

Rihanna har med sitt sexy show blitt en kjæledegge i amerikansk og europeisk tabolidpresse. Hun fikk også mye oppmerksomhet verden over, da et bilde av henne med slagskader i ansiktet ble spredd på internett i 2009. Skadene var et resultat av vold fra hennes daværende kjæreste, rapperen Chris Brown. Rihanna brøt med ham kort tid etter, ikke minst etter sterkt press både fra omgivelsene, pressen og sitt publikum.

SE INTERVJU MED RIHANNA HOS FREDRIK SKAVLAN:

Video nsps_upload_2010_1_22_9_5_48_101.jpg

Konserten i Bergen finner sted på Bergenhus festning Koengen onsdag 17. august, og Rihanna bli hovedattraksjonen. Flere artister til samme dag blir offentliggjort senere. Billettsalget starter allerede i morgen, onsdag.

Siste video

Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.
Vestlandsrevyen 21.september frå Torgallmenningen i Bergen.