NRK Meny
Familien til Shetlands-Larsen i Bergen tingrett
Foto: Jon Bolstad / NRK

Rettssak om Shetlands-Larsen

Oppsummert

Familien til Leif Andreas Larsen, også kjent som «Shetlands-Larsen», møtes i Bergen tingrett for å få klarhet i hvem som eier medaljer, diplomer og utmerkelser etter ham.

 • Ikke ny rettsrunde om krigsmedaljer

  Lagmannsretten har avvist anken fra Marit Larsen, datteren til «Shetlands-Larsen», skriver Vestnytt. Larsen ville at krigsheltens medaljer skulle flyttes fra Sotra til Bergen, og tapte i tingretten etter å ha gått til sak mot flere familiemedlemmer.

 • Tapte bitter familiestrid

  Datteren til krigshelten Leif Larsen, kjent som «Shetlands-Larsen», tapte rettssaken om farens krigsmedaljer. Hun hadde saksøkt flere i familien og Minnesmerkekomiteen i Fyllingsdalen om eierskapet av medaljene. Datteren Marit Larsen må betalte 375.000 kroner i saksomkostninger.

  Shetlands-Larsens medaljer
  Foto: Charlotte Haarvik Sanden
 • – Grunnlause påstandar

  – Søksmålet mot Minnesmerkekomiteen er å skyte langt over mål, seier advokat Willy Dalheim i rettssaka om krigsmedaljane til Shetlands-Larsen. Dalheim representerer komitéleiar Stein Ole Ugelvik Larsen (til høgre på biletet) og dei meiner det ikkje er tvil om at dei eig samlinga.

  Willy Dalheim og Stein Ole Ugelvik Larsen
  Foto: Jon Bolstad / NRK
 • Klare for rettssak

  Saken om Shetlands-Larsens krigsmedaljer er straks i gang i Bergen tingrett. På bildet (fra høyre): Elsa Helleland, Atle Sangolt, advokat Per T. Sekse, Stein Ugelvik Larsen og advokat Willy Dalheim (for Minnesmerkekomiteen).

  Familien til Shetlands-Larsen i Bergen tingrett
  Foto: Jon Bolstad / NRK

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik