Rettspsykiaterne: Siktede er tilregnelig

Den 33 år gamle mannen som er siktet for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja i Sund i 2011 er tilregnelig. Rettspsykiaterne som har undersøkt mannen mener han har forsøkt å spille gal.

Monika i Bergen
Foto: Privat / NTB scanpix

De to oppnevnte sakkyndige, Knut Dalen og Gunnar Johannessen, har gjennom timelange samtaler med den drapssiktede dannet seg et bilde av tilregneligheten til mannen som politiet mener drepte Monika Sviglinskaja.

Politiet mener han etterlot åtteåringen hengende fra et belte fra et dørhåndtak i leiligheten hvor hun bodde med sin mor.

Asbjørn Onarheim sitter bak skrivebord i tingretten

I FERD MED Å AVSLUTTE ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier de fleste rapportene om tekniske og biologiske spor nå er ferdige.

Foto: Sindre Helgheim / NRK

– Etterforskningen av Monika-saken nærmer seg slutten, og de fleste rapportene om tekniske og biologiske spor, er i en avslutningsfase, opplyser politiadvokat Asbjørn Onarheim til VG.

Avhørene av den siktede 33-åringen er også avsluttet.

– Har psykopatiske trekk

Etter det VG får opplyst har de to sakkyndige konkludert med at 33-åringen har evne til å kunne bli straffet.

Han er tilregnelig, til tross for at de to rettspsykiatriske ekspertene mener at litaueren har prøvd å spille gal under noen av samtalene med dem.

De to har også konkludert med at 33-åringen har psykopatiske trekk.

Ønsker ikke å kommentere rapporten

– Vi har ikke anledning til å kommentere rapporten, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til VG.

Litauerens forsvarer, Aasmund Sandland, avstår også fra å kommentere rapportens hovedkonklusjon. VG har også vært i kontakt med bistandsadvokaten til Monikas mor, Stig Nilsen, som heller ikke vil kommentere utfallet av sakkyndigrapporten.

Siste video

Planetaten i Bergen kommune har lagt frem sitt forslag til ny trasé for Bybanen til Fyllingsdalen. Se hvordan de ser for seg den ti kilometer lange skinnegangen som vil koste minst 6,2 milliarder kroner.
En meteor eksploderte og brant opp i atmosfæren vest for Bergen i natt. De som var våken fikk seg et spektakulært show på nattehimmelen.
Har vunnet Statoil talentstipend på en million kroner.