Rekordsommer innendørs – ute får Unni og Fabian bassenget for seg selv

OS/NORDNES (NRK): Innendørsbassengene jubler, mens gjestene svikter Nordnes sjøbad i Bergen i «drittværet». Det betyr ekstra god plass for dem som faktisk trosser kulden og regnet.

Unni og Fabian

GOD PLASS I VANNET: Unni Sørensen og Fabian Denotter koser seg i det oppvarmede bassenget på Nordnes. – Det er kjempedeilig å ha så god plass, så jeg burde kanskje ikke si det så høyt, men det er fantastisk godt og varmt, sier Sørensen.

Foto: Siri Løken / NRK

Den kalde og våte sommeren i Hordaland gir store utslag på besøkstallet i de ulike badeanleggene.

Når NRK besøker Nordnes sjøbad i Bergen, er det 13 grader i sjøen, regn i luften og sur vind. Kanskje ikke så rart at badegjestene holder seg vekke.

Hittil i juli har sjøbadet kun hatt 2200 besøkende. Statistikk fra Bergen kommune viser at det ikke har vært så labert juli-besøk de siste 20 årene.

– Det frister ikke akkurat å bade i sjøen i dette været, så det er nok for veldig spesielt interesserte, medgir badevakt Ole-Martin Bruvik.

Ole-Martin Bruvik

FÅ Å PASSE PÅ: – Jeg har ikke jobbet her så lenge, men hører mye snakk om at det er veldig, veldig labert med folk som kommer, sier badevakt Ole-Martin Bruvik ved Nordnes sjøbad.

Foto: Siri Løken / NRK

– Her bare smiler vi

I går ble det satt ny nedbørsrekord for juli i Bergen. Det dårlige sommerværet gir færre badegjester ute, men desto flere inne.

I Os kan daglig leder Bård Alfstad ved Osbadet konstatere at det går mot rekordbesøk i juli for innendørs-svømmeanlegget.

– Det har vært forferdelig dårlig vær ute, men her bare smiler vi. Vi har veldig høy omsetning, og er veldig fornøyde, forteller Alfstad.

Også svømmeanleggene Vannkanten og AdO Arena melder om godt besøk i sommer.

Forleden dag var 500 mennesker innom i løpet av den fem timer lange åpningstiden til Osbadet.

– Hvis det blir slik vær som varslet resten av måneden, setter vi ny julirekord, sier Alfstad.

Bård Alfstad

REKORD: Bård Alfstad i Osbadet kan smile over høye besøkstall innendørs i det dårlige sommerværet.

Foto: Siri Løken / NRK

God plass i vannet på Nordnes

På Nordnes sjekker badevakt Ole-Martin Bruvik gradestokken ved det over hundre år gamle sjøbadet. Den har krøpet opp til 13,7 – uten at det akkurat utløser noen strøm av badenymfer.

– Jeg har ikke jobbet her så lenge, men hører mye snakk om at det er veldig, veldig labert med folk som kommer, sier Bruvik.

De som tar turen, får imidlertid svært god plass å boltre seg i. Det oppvarmede utendørsbassenget er et fint alternativ til den kalde sommerluften.

– Det var ingen andre her når vi kom, nå er vi fire. Det er kjempedeilig å ha så god plass, så jeg burde kanskje ikke si det så høyt, men det er fantastisk godt og varmt i bassenget, 25 grader, så dette er stedet å være, smiler Unni Sørensen.

Sammen med Fabian Denotter bor hun like i nærheten. De to er hyppige Nordnes-badere.

– Så lenge man holder seg i vannet, går det helt fint. Men det blir kaldt når man går opp, sier Denotter.