NRK Meny
Normal

Går mot rekorddeltakelse på Utøya

AUF håper på rekordmange deltakere når ungdomspartiet igjen arrangerer sommerleir på Utøya. Årets leir blir den første som er lagt til øya i Tyrifjorden siden terrorangrepet i 2011.

Utøya

VENDER TILBAKE: I august arrangerer AUF igjen sommerleir på Utøya

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

I Hordaland AUF er antall påmeldte en måned før leiren allerede tett opp mot rekorden. Mari Kjellesvik er ny leder i Hordaland AUF av året. I august drar hun, og mange andre unge politikerspirer, på deres første sommerleir på Utøya.

– For min del blir det utrolig fint å få oppleve sommerleir på Utøya i ekte Utøya-ånd, sier Kjellesvik.

Mari Kjellesvik

LEDER HORDALAND AUF: Mari Kjellesvik

Foto: Henrik Agledal / NRK

Nærmer seg 50 påmeldte

Kjellesvik drar ikke til Tyrifjorden alene. Nestleder i Hordaland AUF, Emil Gadolin, kan fortelle at de stiller med mange representanter.

– Vi nærmer oss 50 påmeldte fra Hordaland. Dermed er vi ganske sikre på at det blir ny rekord. Det er vi veldig glade for, spesielt i år.

De foreløpige tallene nasjonalt sier at mange har meldt seg på også i andre fylker, og at AUF har et håp om rekord på landsbasis. Årets leir arrangeres 7.–9. august.

– Skal ta tilbake Utøya

Mari Kjellesvik er ikke overrasket over at mange vil være med, akkurat i år.

– Det høye antall på påmeldte er nok på grunn av Utøya sin posisjon i vår historie. Vi har lyst til å vise at vi ikke lar oss knekke.

De siste to årene har AUFs sommerleir blitt arrangert på Gulsrud. Den første sommerleiren på Utøya etter terrorangrepet vil bli brukt til å minnes de som gikk bort i 2011.

– Utøya har blitt en plass for å minnes de vi mistet. Det har blitt en plass hvor vi kan lære hvordan noe slikt kunne skje, sier Kjellesvik.

Men øya har også andre viktige funksjoner.

– Det skal være en plass for å lære og en plass for engasjement og demokratisk debatt. Det har hele tiden vært en tanke at vi skal ta tilbake Utøya, og at øya igjen skal få den funksjonen den en gang hadde. Utøya er vår øyensten, kan du si, avslutter Kjellesvik.