Normal

Tok Sleipner rett før ulykken - på tiårsdagen reiste Ole på nytt

- Jeg glemmer aldri denne tragiske hendelsen.

Reisende med Flaggruten

Ole Halvorsen var en av passasjerene på Flaggruten på dagen ti år etter Sleipner-ulykken.

Foto: Stig Erik Elliott / NRK

Det sier Ole Halvorsen fra Åsane. To dager før Sleipner-ulykken reiste han med båten. Torsdag morgen, på dagen ti år etter hendelsen, stod han igjen på Strandkaiterminalen i Bergen - klar for å reise sørover med Flaggruten.

Fikk melding på nyhetene

- Jeg satt og så på en film på tv den kvelden. Så brøt nyhetene inn med ekstrasending. Sleipner hadde gått på grunn og sunket. Helt forferdelig, sier Halvorsen.

LES OGSÅ: - Nå går du feil! Nå går vi på Blokso | Tryggere i dag enn for 10 år siden

Ole Halvorsen var ikke klar over at det i dag er ti år siden Sleipner-ulykken. Han forteller at saken får frem ubehagelige minner hver gang han hører om den, men at det ikke er noe som preger hverdagen.

Jobber på sjøen

- Nå er det faktisk en stund siden jeg har tenkt på ulykken, sier han.

Ole Halvorsen reiser ofte med Flaggruten på strekningen Bergen-Stavanger. Han er selv sjømann av yrke, med daglig virke på en supplybåt.

- Det gjør at jeg er ekstra opptatt av sikkerhet til sjøs. Sleipner-ulykken skulle aldri ha hendt, sier Halvorsen.

Stoler på systemet

Sølve Fauskevær, en av passasjerne på Flaggruten torsdag morgen, vil i tiden fremover ta båten hyppig i forbindelse med jobben. Selv om Sleipner-ulykken er et ubehagelig minne, er han ikke redd når han går ombord.

- Jeg håper og tror at sikkerheten er god nok. Men turen i dag blir nok ekstra spesiell, sier Fauskevær.

Avbrøt julebord

Det var få av de reisende torsdag morgen som var klar over at de tok Flaggruten på tiårsdagen for tidenes alvorligste hurtibåtulykke her til lands. Men da NRK Hordaland gjorde dem oppmerksom på dette, kom historiene fort: Alle husket den mørke og vindfulle fredagskvelden da 16 personer omkom i dramet utenfor Ryvarden fyr. En av dem vi snakket med, kunne fortelle at han og kollegene på jobben avbrøt julebordet da de fikk høre nyheten.

- Det sømmet seg ikke å fortsette feiringen på en slik kveld.

Slik lød den enkle forklaringen.