Reiser i 12 timer for å redde Løvstakken

Løvstakken har kniven på strupen foran siste serierunde og snur nå alle steiner etter hjelp. Derfor flyr de nå hjem stopperkjempen Kjell Christiansen fra England for å få defensiv styrke i den siste kampen.

Intervju med Kjell Christensen via Skype

HENTER SPILLER: Kjell Hagenes Christensen blir hentet fra England foran siste serierunde for Løvstakken. Her er intervju med han hjemme i England.

Et skadeforfulgt Løvstakken ta poeng mot topplaget Loddefjord. Motstanderen kjemper om opprykk, mens Løvstakken ligger tredje sist, med ett poeng opp til sikker plass.

Derfor henter trener Joachim Neergård inn stopperen Kjell Hagenes Christensen (23) fra England.

– Vi prøver å spre litt optimisme ved å hente Kjellemann hem, sier «Jokke».

Hardt å være tilskuer

Kjell har nervøst fulgt Løvstakken fra Plymouth i England siden september. Stopperen forlot den noe synkende skuten for å ta en mastergrad, og har sett Løvstakkens tøffe høst på avstand.

– Det har ikke vært noe kjekt. Så da Joakim sa at de manglet folk og lurte på om jeg var interessert i å komme hjem og spille siste kamp, var det aldri noe tvil, sier Christensen.

Skadeskutt

Skader, studier og travle hverdager har vært en stor utfordring for Løvstakken i høst, og det er kanskje litt av forklaringen på at det har buttet imot.

For å bøte på en akutt stopperkrise betaler laget for å hente hjem Kjell fra England. Trener Joakim Neergård sier Kjell er vært en viktig spiller i flere sesonger, og at situasjonen er kritisk:

– Vi har få midtstoppere, så nå snur vi alle steiner og henter ham hjem til siste kamp.

Kjell må først ta tog i fire og en halv time fra Plymouth til London og så fly hjem, en reise på 12 timer.

– Det er jo selvfølgelig verdt det hvis vi vinner, sier han.

– Det er ikke verst at kompisene betaler deg hjem for å spille en kamp. Det er et privilegium. Det setter litt press på meg, men det må jeg bare takle.

– Rykker vi ned, blir det brennevin.

Flere av Løvstakken-spillerne sliter med skader, men alle har bestemt seg for at nå får det briste eller bære, og spiller likevel.

Løvstakken har alt å vinne mot topplaget, og Neergård mener det er typisk Løvstakken å være best når det gjelder.

– Hvis vi beholder plassen blir det champagne. Rykker vi ned blir, det brennevin.

SE VIDEO:

Intervju med Joachim Neergård dagen før skjebnekamp

KNIVEN PÅ STRUPEN: Alle steiner blir snudd før siste serierunde før Løvstakken. Stakken-treneren har troen.