NRK Meny
Normal

Hentet ned fra Ulriken med luftambulanse

Mann og kvinne gikk seg fast på fjellet.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet ble like etter klokken 22 oppringt av en mann og en kvinne som ikke kom seg ned fra Ulriken i Bergen.

– Vi holder på å ta imot meldingen nå. De har problemer med å finne veien ned, og vi må kanskje få noen opp til å hjelpe dem, sa politiets operasjonsleder Bjarte Rebnord til NRK klokken 22.10.

Politiet vurderte da å tilkalle både Røde Kors og luftambulanse, samt å sende ut egne hundepatruljer. Men grunnet den store redningsaksjonen i Os, måtte de to personene på Ulriken vente.

– Vi har måttet omprioritere det meste av ressurser til Os, så de har fått beskjed om å forholde seg i ro, og at det kan bli litt ventetid. Vi har fått kontakt med mannskaper som kan betjene Ulriksbanen, som er ved det nedre stoppet og venter på Røde Kors-mannskapene nå. Når de har kommet på toppen, vil de ta seg innover på fjellet og forsøke å lokalisere dem, sa Rebnord til NRK ved 23.20-tiden.

De to personene oppga at de ikke befant seg så langt unna masten på toppen av Ulriken, og at kvinnen muligens hadde forstuet foten.

– De er litt bekymret, og tør ikke gå lengre, sa Rebnord.

Klokken 00.23 melder politiet på Twitter at de to personene er hentet ned av luftambulanse, og fraktes til legevakten for sjekk.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Lervik
Forsvaret detonerte håndgranaten som onsdag ble funnet på parkeringsplassen ved legevakten.