Real Ones med indisk krydder

Stiller med steelgitarist og perkusjonist fra Calcutta på scenen i Bergen.

Real Ones

SPILLER PÅ LØRDAG: Real Ones, her på Spellemannsprisen, er klare for Kvarteret.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Kommende lørdag spiller bergensbandet Real Ones med de indiske brødrene Debashish Bhattachayra (steelgitar) og Subhasis Bhattachayra (perkusjon) på Kvarteret i Bergen, som del av Bergen Internasjonale Musikkfestival.

- Vellykket på Vossajazz

Den litt spesielle konstellasjonen kom i stand i fjor under Vossajazzen og har ført til både vennskap og et utvidet samarbeid mellom de to gruppene.

- Konserten på Voss var så vellykket at vi bestemte oss for å fortsette samarbeidet og reise til India for å spille med dem. Først dro vi til Goa, hvor vi skrev mange av låtene til den nye platen vår. Deretter dro vi til Calcutta, hvor brødrene bor,og spilte et par konserter, før vi dro sammen til Mumbai, forteeller Ivar Vogt til NRK.no.

- Hvordan er det å turnere i India i forhold til Norge?

- Det er veldig annerledes. For det første er det enormt mye folk i India, nesten litt overveldende. I tillegg var det jo brødrenes konserter vi spilte på, dermed var det deres fans. Utrolig gøy og spennende. De er jo ikke vant til vår type musikk, på samme måte som vi ikke er vant til deres.

Mangler akkorder og harmonier

- Hva er den viktigste forskjellen?

- Deres musikk er mer dronemusikk, uten så mye akkorder og harmonier som i vestlig musikk, sier Vogt.

LES OGSÅ: Real Ones med ekte varer

Real Ones ble dannet i Bergen i 1994, da medlemmene var i alderen 14 til 18 år. Gruppen spiller pop og rock, med elementer av folk, world music og psykedelia. Kvintetten hadde en hit med låten «Bratislava» i 2002, og fikk både glimrende anmeldelser og spellemannpris for sitt forrige album, «All For The Neighbourhood» (2008).

Hør deres nye singel «Yaya» her!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.