NRK Meny
Normal

Ray Davies til Bergen igjen

Kinks-sjefen spiller i Grieghallen søndag 11. oktober.

Ray Davies

TIL BERGEN: Kinks-vokalisten er blitt glad i Norge med årene. I fjor spilte han både på Notodden Blues Festival og i Tromsø.

Foto: Hege I. Hanssen / NRK

Det er fem år siden 65-åringen sist besøkte Bergen, da i en utsolgt Peer Gynt-sal. Denne gangen flyttes konserten til hovedsalen i Grieghallen, noe som betyr plass til 1500 publikummere og sitteplasser.

Spilte på Landås i 1966

Sammen med broren Dave og Pete Quaife dannet han bandet The Kinks i 1963, som gjorde stor suksess og har fått status som et av de viktigste bandene i rockens tidlige fase. Gruppen står bak klassikere som «Sunny Afternoon», «Lola», «Set Me Free» og ikke minst «You Really Got Me», som er blitt covret av blant andre Van Halen.

The Kinks er også et av de få store bandene som fant veien til Bergen på den tiden. I 1966 spilte gruppen i Landåshallen, med de lokale stjernene Rhythmic Six som oppvarmere.

Gjenforening på gang

Brødrene Davies holdt liv i The Kinks til langt opp på nittitallet, før de røk uklar og gikk hver sin vei. Men bandet er nå i ferd med å finne tilbake til hverandre. I et intervju med BBC i fjor høst fortalte at det kun er helsetilstanden til bror Dave som setter en foreløpig stopper for en gjenforening. Dave Davies ble rammet av et hjerneslag i 2004, men ga ut et soloalbum tre år senere.

Gruppen ble innlemmet i den britiske Rock & Roll Hall Of Fame i november 2005, og samtlige av gruppens opprinnelige medlemmer var tilstede på seremonien. Bandet er også det eneste av de gamle store britiske rockebandene som har alle sine medlemmer fortsatt i live.

Billettsalget til konserten i Grieghallen starter mandag 10. august via Billettservice, melder Bergen Live.