Foto: Fritz Knott
Deigen
250 g hvetemel
125 g smør
1 egg
2 ss vann
1/4 ts salt
Fyllet
20 g smør
6 baconskiver
80 g finhakket løk
700 g skogsopp (kantareller, steinsopp, piggsopp o.l.)
2 dl melk
1 dl kremfløte
2 egg, 2 eggeplommer og 100 g reven hvitost.
Slik gjøres det
Kna sammen ingrediensene til deigen og sett den i kjøleskapet en times tid.
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse. Smør en paiform med en diameter på ca. 24 cm og legg deigen over. Jevn den ut og sørg for at deigen går ca. 4 cm opp langs kanten av formen. Dekk til formen innvendig med aluminiumsfolie og fyll den med ca. 500 g tørre erter slik at deigen ikke forandrer form under forstekingen.
Stek paibunnen på midterste rille i stekeovnen en 30 minutters tid.
Mens paibunnen steker, bruner du baconskivene i smør og deler dem deretter i ca. 3 cm store biter. Fres så løken i baconfettet til den er blank.
Skjær den rensede soppen i skiver og ha den sammen med løken. Fortsett stekingen til det meste av fuktigheten har fordampet.
Visp sammen melk, fløte, egg og eggeplommer og smak massen til med salt og pepper.
Når paibunnen er ferdigstekt, fjerner du ertene og aluminiumsfolien.
Fordel baconbitene i paiformen og ha løk- og soppblandingen over. Hell til slutt over melk- og eggeblandingen og dryss med den revne osten.
Sett formen tilbake i stekeovnen, men øk temperaturen til 180 grader. Stek nå quichen i ytterligere 40 minutter til fyllet er blitt fast, og osten har fått en gyllen farge.
Server quichen varm, gjerne med en frisk salat til.
Vintips
En fruktig sauvignon blanc fra Entre-deux-Mers i Frankrike eller en ung pinot noir fra Burgund.