NRK Meny
Normal

Psykiatere ber om utsettelse

De to oppnevnte psykiaterne har bedt om å få mer tid til å vurdere tilregneligheten til mannen som er siktet for å ha drept Anja Weløy Aarseth i Ålesund.

Funnstedet på Aksla, Ålesund og Anja Weløy Aarseth (innfelt)

BER OM UTSETTELSE: De oppnevnte psykiaterne trenger mer tid til å vurdere om den siktede mannen er tilregnelig.

Foto: privat, Øyvind Bye Skille / NRK

Egentlig skulle psykiaterne ha kommet med sin konklusjon sist uke. Politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt bekrefter overfor Bergens Tidende at de
sakkyndige har bedt om en kort utsettelse.

For knapp tid

Yngve Skovly

INGEN NYE AVHØR: – Den siktede er ikke avhørt etter rekonstruksjonen i midten av oktober, sier politiadvokat Yngve Skovly.

– Jeg kan ikke si noe konkret om årsaken, men så vidt jeg vet ligger det ingen spesielle omstendigheter bak. Psykiaterne har fått litt knapp tid, det er det eneste, sier Skovly, som forteller at den siktede 23-åringen ikke har blitt avhørt siden han deltok i en rekonstruksjon på Akslafjellet, åstedet for drapet, i midten av oktober.

Mannen har tidligere innrømmet at han drepte og misbrukte studenten Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen seksuelt i august, men nekter fortsatt skyld for ranet av en kiosk i forkant av drapet.

Rettssak i februar

Politiet mener fortsatt at han kan knyttes til ranet og ønsker å gjøre et siste avhør av siktede.

Politiadvokaten anslår at etterforskningen vil være helt i mål i løpet av to uker. Politiet venter fortsatt på rapporter om siktedes bevegelser, basestasjoner og elektroniske spor.

Rettssaken mot 23-åringen er forhåndsberammet til midten av februar.

(©NTB)

Siste video

Programleiar: Marte Rommetveit
Programleiar: Marte Rommetveit