NRK Meny
Normal

Kommunalt protestbrev mot utkasting

Politikere i Bergen kaster seg inn i kampen for Taiman Fatah (27), som skal kastes ut av landet.

Taiman Agid Fatah på Trandum

TRANDUM: 27-åringen sitter nå på transittmottaket på Trandum.

Foto: Daniel Dale Laabak

Byrådslederen og gruppelederne for ni politiske partier i Bergen kommune ber Utlendingsnemnda (UNE) om en ny vurdering av oppholdstillatelse for Taiman Fatah.

Det kommer frem i en pressemelding fra Bergen kommune.

Bare Fremskrittspartiets gruppeleder har valgt å ikke stille seg bak kravet.

– Saken virker ikke så veldig bra i forhold til hvordan vi håndterer familier i denne situasjonen, seier gruppeleder Dag Skansen i Høyre til NRK.no.

Taiman kom til Norge da han var 14. Mens resten av familien fikk oppholdstillatelse, fikk han avslag.

Venter på utsending

Taiman Fatah

FORTVILET: Taiman Fatah er fortvilet over sin egen situasjon.

Foto: Daniel D. Laabak / tipser.no

Forrige uke ble han pågrepet av politiet og sendt til transittmottaket på Trandum, der han fortsatt sitter mens han venter på å bli sendt ut.

– Jeg har det ikke så bra, det føles egentlig som om jeg har dratt, sa Taiman i et intervju med NRK.no for noen dager siden.

Også byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H) og sosialbyråd Dag Inge Ulstein (KrF) har skrevet under på brevet som i dag blir sendt til Utlendingsnemnda, Utlendingsdirektoratet og justisministeren.

– Vi ber om at tvangsutsendelsen stoppes, og at Taiman får sin sak vurdert på nytt, skriver politikerne i Bergen i brevet.

– Åpning i loven

Brevskriverne påpeker at utlendingsloven åpner opp for at mennesker kan få adgang til opphold på bakgrunn av sterke menneskelige hensyn, eller særlig tilknytning til riket, og at Taiman Fatah faller inn under slike hensyn.

– Han var 14 år da han kom til Norge og har bodd her i 13 år. Foreldrene og hans yngre søsken har fått opphold, men han har selv fått avslag fordi han var fylt 18 år da vedtaket om oppholdstillatelse ble fattet, påpeker politikerne i Bergen.

Taiman

STOR STØTTE: Mange har engasjert seg og protestert mot utkastingen av 27-åringen.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik