NRK Meny
Normal

Proffe tyver loppet gullsmed i Knarvik

Tyvene kuttet hengslene på bakdøren og satte den etterpå fint på plass igjen. – Her står profesjonelle folk bak, mener politiet.

Innbrudd hos Clemet Gull i Knarvik Senter

GJØR TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet, som holder til noen hundre meter unna, har i formiddag gjort tekniske undersøkelser på stedet.

Foto: Morten Sæle / Avisa Nordhordland

Det var rundt midnatt natt til mandag tyvene tok seg gjennom en bakdør ved Knarvik senter og inn i butikken Clemen gull. Hele beholdningen av gull, sølv og klokker er stjålet. Trolig dreier det seg om verdier for flere hundre tusen kroner.

Ønsker tips fra publikum

Politiet ønsker ikke å si noe om hvilke spor de har etter tyveriet, men ber publikum som kan ha opplysninger om å ta kontakt.

– Det gjelder dem som har sett noe mistenkelig i området ved Knarvik senter ved midnatt natt til mandag og et par timer fremover, sier konstituert lensmann Kjell Idar Vangberg ved Nordhordland lensmannskontor.

Flere lignende tyverier

Det har vært flere lignende tyverier både i Bergensområdet og ellers i landet den siste tiden.

Gullsmeder ved kjøpesentrene på Lagunen og Åsane senter er blant dem som har vært utsatt for tyverier.

I august brøt banden seg inn hos en urmaker på kjøpesenteret Lagunen i Bergen. Herfra fikk de med seg verdier for flere millioner kroner. Tyvene brukte slegge for å slå seg vei frem til og inn i butikken.

Politiet mener en østeuropeisk bande kan stå bak de mange tyveriene, men så langt er ingen pågrepet.

– Det er likevel for tidlig å si noe om det siste tyveriet fra Clemen gull kan settes i forbindelse med disse, sier lensmann Kjell Idar Vangberg.

Han ber folk som har opplysninger om gullsmedtyveriet om å ta kontakt med politiet på telefon 02800

Laster kart, vennligst vent...

Knarvik senter

Les også: