Prinsessepudding

Personer: 4 Tilberedningstid: 20 minutter + steking Vanskelighetsgrad: Enkelt

Dette trenger du

500 g filét av hyse, lyr, torsk eller en blanding

2 ts salt

1 ss potetmel

3 - 4 dl fløte/melk

1/4 ts muskatblomme

persille, lakereker

(annet krydder eller smakstilsetninger)

Denne farsen kan du bruke til kaker, boller og pudding.

Fiskepudding:

Farsen fylles i godt smurt brødform og stekes i stekeovn ved 120 grader i ca 45 minutter.

Fiskeboller:

Kok opp en kjele med fiskebuljong, ca 5 dl. Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften. La dem trekke 5-10 minutter.

Kokekraften kan brukes til saus.

Fiskekaker:

Form farsen til glatte kaker. Trykk dem litt flate og stek dem på middels varm panne til de er gyldne og fine.

Slik gjør du

Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde. Skjær den beinfrie filèten i biter og ha den i en foodprosessor sammen med saltet.

La maskinen gå til farsen er fast og seig. Tilsett fløten/melken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Tilsett potetmel og krydder, og gjerne finhakket persille/reker( gressløk, timian, basilikum eller estragon).

Du kan også røre inn f.eks. løk, hvitløk, purre, paprika eller andre grønnsaker.

Lyd og video

Se også

Lenker

Siste video

Gjengen i Stjernekoret har sunget sammen i flere år, men i høst bestemte dirigenten at koret skulle prøve noe helt nytt.
Brann har inngått avtale med Nike - og med på kjøpet kommer helt nye røde trøyer.
I sesongens siste Skavlan er det duket for landskamp mellom Norge og Sverige: Hvem husker mest fra Skavlan-året? På norsk lag stiller Harald Eia og Josefine Pettersen.