NRK Meny
Normal

Prinsessepudding

Personer: 4 Tilberedningstid: 20 minutter + steking Vanskelighetsgrad: Enkelt

Artikkelen er flere år gammel.

Dette trenger du

500 g filét av hyse, lyr, torsk eller en blanding

2 ts salt

1 ss potetmel

3 - 4 dl fløte/melk

1/4 ts muskatblomme

persille, lakereker

(annet krydder eller smakstilsetninger)

Denne farsen kan du bruke til kaker, boller og pudding.

Fiskepudding:

Farsen fylles i godt smurt brødform og stekes i stekeovn ved 120 grader i ca 45 minutter.

Fiskeboller:

Kok opp en kjele med fiskebuljong, ca 5 dl. Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften. La dem trekke 5-10 minutter.

Kokekraften kan brukes til saus.

Fiskekaker:

Form farsen til glatte kaker. Trykk dem litt flate og stek dem på middels varm panne til de er gyldne og fine.

Slik gjør du

Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde. Skjær den beinfrie filèten i biter og ha den i en foodprosessor sammen med saltet.

La maskinen gå til farsen er fast og seig. Tilsett fløten/melken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Tilsett potetmel og krydder, og gjerne finhakket persille/reker( gressløk, timian, basilikum eller estragon).

Du kan også røre inn f.eks. løk, hvitløk, purre, paprika eller andre grønnsaker.

Lyd og video

Se også

Lenker

Siste video

Festivalarbeidarar jobbar gratis i varmen. Det er ei av sakene fredags kveld.
May Britt Buer vann kvinneklassa i motbakkeløpet Kvasshovden Opp i Ulvik som også var NM.
Tunnelen på E39 har ein eigen knapp som varslar bilistar om syklistar.