NRK Meny
Normal

Norske pressefolk vil ha Jens Stoltenberg som statsminister

Journalister og redaktører ser helst at Erna Solberg ikke får slippe til som statsminister etter høstens valg.

Statsminister Jens Stoltenberg og Høyre-leder Erna Solberg

KJEMPER OM JOBBEN: Jens Stoltenberg jobber for å få fornyet tillit, men Erna Solberg er folkets favoritt til statsminister-jobben i ny undersøkelse.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Dermed er landets mediefolk i utakt med sine brukere. Blant folk flest er nemlig Erna Solberg den foretrukne statsministerkandidaten. 42 prosent ønsker at Høyre-lederen skal lede landet, mens 37 prosent vil gi Stoltenberg fornyet tillit.

Frank Aarebrot

FAGLIG ANSVARLIG: Frank Aarebrot mener undersøkelsen viser at journalister og redaktører er i utakt med seere og lesere.

Foto: Herskedal, Kjell / SCANPIX

LES OGSÅ: Norske kvinner vil ha Jens | – Rød løper for en blå regjering | Jevnt mellom Jens og Erna

– Skarp kontrast

– Dette viser en ganske skarp kontrast mellom journalistene og redaktørenes preferanse, og den leserne og seerne deres har, sier professor Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen, som er faglig ansvarlig for undersøkelsen.

I Medieundersøkelsen 2013, som skal legges frem i sin helhet på Nordiske Mediedager i Bergen i mai, kommer det frem at 49 prosent av landets journalister og 50 prosent av landets redaktører foretrekker Stoltenberg.

Blant disse gruppene får Erna Solberg en oppslutning på henholdsvis 27 og 29 prosent.

Mest pop blant tv- og radio-journalister

Undersøkelsen viser at det er overvekt av kvinnelige mediefolk som foretrekker Stoltenberg. Han er også svært populær blant de yngste og eldste i bransjen.

Undersøkelsen viser også at tv- og radiojournalister har større tillit til Stoltenberg enn avis- og nettjournalister.