NRK Meny
Normal

Presenterer nyhet om sykkel-VM i dag

Bergen kommune inviterer til pressekonferanse i dag. Får Bergen sykkel-VM?

Bergen kommune inviterer til pressekonferanse i dag. Får Bergen sykkel-VM?

Pressekonferanse om sykkel-VM 2017.

Bergen kommune har sendt ut denne pressemeldingen i dag:

«Det har kommet ny informasjon angående Norges søknad om sykkel-VM 2017. Det avholdes pressekonferanse i dag, i forlengelsen av et utvidet ledermøte.»

Sykkelpresidenten informerer

Det er sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen som skal presentere siste nytt fra det internasjonale sykkelforbundet (TCI).

Gaterittet under sykkel-NM i Bergen

SLIKE SCENER? Her går Kristoffer Skjerping i mål under NM i Bergen i 2012. Erfaringen fra NM har vært viktig i søknadsarbeidet til VM.

I tillegg til Hansen vil representanter fra Hordaland fylkeskommune, Bergen kommune og andre mulige samarbeidskommuner være til stedet. Det samme vil det lokale sykkelmiljøet, Bergen Næringsråd og Bergen Reiselivslag.

Pressekonferansen skal holdes på rådhuset klokken 12.45.

Venter på jubelmelding

Bergen har kjempet lenge for å få sykkel-VM til byen. Sykkel-NM, som byen arrangerte i 2012, var en stor suksess og den erfaringen brukes som en viktig del av søknaden om VM.

Og Bergen har fått mange gode nyheter i kampen om VM i det siste.

Like før jul bladde regjeringen opp 30 millioner til arbeidet med å få mesterskapet til Bergens gater. Pengene var avgjørende for at den formelle søknaden kunne sendes innen fristen.

Søknadsfristen har siden den gang blitt utsatt to ganger fordi ingen andre byer enn Bergen hadde søkt. Avgjørelsen om å utsette ble dårlig mottatt i Bergen.

– At de endrer på spillereglene nå mot slutten er helt på grensen syns jeg lite om, sa idrettsbyråd Gunnar Bakke til NRK i januar.

Dermed er det gode odds for at Bergen kan stikke av med VM-arrangementet i 2017. Svaret får vi etter klokken 12.00 i dag. NRK er til stede på pressekonferansen.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik