NRK Meny
Normal

Stormoen tar over som byråd etter Bakke

Helge Stormoen blir ny byråd for kultur, næring og idrett. Han ble presentert i dag, nesten to uker etter at Gunnar Bakke plutselig gikk av.

Stormoen ny byråd

NY BYRÅD: Helge Stormoen ble presentert som den nye byråden på en pressekonferanse torsdag.

Foto: NRK

Helge Stormoen fra Frp blir den nye byråden for kultur, næring, idrett og kirke. Ifølge byrådslederen var det ikke mange runder å gå.

– Han var min foretrukne kandidat. Da er det helt unødvendig å gå gjennom lange intervjurunder, sier byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H), som hadde oppgaven med å finne ny byråd.

Fikk førstevalget

FØRSTEVALGET: Byårdsleder Ragnhild Stolt-Nielsen har jobbet med Helge Stormoen tidligere. Hun sier Stormoen var hennes førstevalg.

Foto: NRK

Stormoen har vært medlem av bystyregruppen til Frp i 12 år. Han tar over byrådsposten 2. mai.

– Jeg har god erfaring fra samarbeid med Stormoen, fra da han satt i finanskomiteen og jeg ledet finanskomiteen. Jeg mener han vil gjøre en utmerket jobb innen sitt felt, sier Stolt-Nielsen.

Byrådslederen vil fortsette som settebyråd fram til Stormoen tar over 2. mai.

Gikk under press

Det har vært stort oppstyr rundt den avgåtte byråden Gunnar Bakke fra Frp. Han gikk plutselig av natt til mandag forrige uke, da han annonserte sin avgang på sin egen Facebook-profil like etter midnatt.

LES OGSÅ: Byrådsleder avviser samarbeidsproblemer

Hva synes du om at den forrige byråden ble bedt om å trekke seg av byrådslederen?

Helge Stormoen - FrP

NÆRINGSLIVET: Helge Stormoen har lang erfaring fra finanspolitikken i Bergen. Han kommer fra jobben som økonomisjef i eiendomsselskapet MTB-gruppen.

Foto: Rolf Hordnes

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Stormoen.

– Nå skal vi sette oss ned og forme den nye byrådspolitikken.

LES OGSÅ: Uvisshet i Frp om byrådsavgang

Ukjent med kulturpolitikken

Stormoen har bedre erfaring fra næringslivet enn kulturlivet. Han har jobbet som økonomisjef i eiendomselskapet MTB-gruppen, og har lang erfaring fra finanspolitikken i Bergen.

Erfaring med kultur kommer først og fremst fra tilskuerplass.

– Jeg går mye på konserter, teater, og festspillene. Familien min er fast inventar på Den Nationale Scene. Ut over det setter jeg pris på å bli kjent med det rike kulturlivet i Bergen, sier Stormoen.

– Han kjenner nok ikke kulturlivet helt til bunns. Han får mye å sette seg inn i, han er en mann med høy arbeidskapasitet og han gleder seg til å ta fatt på det, sier byrådsleder Stolt-Nielsen.

– Kulturlivet trenger politikere med lang politisk erfaring, og det har Stormoen.