NRK Meny
Normal

Politiet i Haugesund «heier» på Brann

Oppgjøret mellom Haugesund og Brann er ventet å bli en høyrisiko-kamp med mange tilreisende bergensere. Politiet innrømmer at resultatet kan gjøre situasjonen verre.

kok

HØYRISIKOKAMP: Mye står på spill for Brann når de møter Haugesund i siste serierunde i eliteserien på søndag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Skal jeg tenke jobb, så er det beste at Brann får kvalikplassen, men som supporter tenker du at det beste laget skal vinne, altså Haugesund, sier politioverbetjent Bodhild Bang.

Hun har ansvar for sikkerheten rundt søndagens skjebnekamp mellom Haugesund og Brann.

Til sammen 1000 Brann-tilhengere kommer trolig til å ta turen til Haugesund på søndag. I utgangspunktet er dette en høyrisikokamp.

Når det nå står ekstra mye på spill for bortelaget ser politiet enda mer alvorlig på oppgjøret. Vinner Brann unngår de nedrykk. Taper de, kan de risikere å være et 1. divisjonslag når kampen er ferdig.

Politiet har forberedt seg godt

– Som til alle store arrangement har vi hatt møter og forberedt oss til det som skal skje. Det står veldig mye på spill for Brann og supporterne i denne kampen. Det er noe vi har tatt med i vurderingen når vi har satt opp sikkerhetsopplegget til denne kampen, sier Bang.

Vi definerer alle kamper mot Brann som høyrisikokamper.

Hans J. Svendsen, sikkerhetsansvarlig i Haugesund

– Stort sett alle fotballkamper går fint for seg, men det er klart at når man reiser på tur så er det gjerne noen som drikker litt mye alkohol som kan påvirke det som skjer foran, under og etter kampen.

Politiet i Haugesund er forberedt på å kunne håndtere det som måtte komme. Det innbefatter casuals og andre bråkmakere. Politiet håper likevel at alle vil oppføre seg ordentlig slik de pleier å gjøre og kose seg med kampen.

– Måtte det beste laget vinne, sier politioverbetjenten.

Ved Branns scoring mot Haugesund kollapset et gjerde.

2010: Da Brann scoret mot Haugesund i Haugesund i 2010, kollapset et gjerde på bortetribunen. – Vi anser alle kamper mot Brann som høyrisikokamper, sier sikkerhetsansvarlig i Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix

Brann må gå for seier

Skal Brann være sikker på å beholde kvalifiseringsplassen i eliteserien er de nødt å vinne over Haugesund. Også uavgjort eller tap kan være nok, men da er man avhengig av et fordelaktig resultatet mellom Sogndal og Stabæk som møtes på Fosshaugane Campus.

For første gang er den ombygde stadionet i Haugesund utsolgt. Det betyr at det blir 8983 tilskuere på kampen.

– Haugesund- og Brann-supporterne vil bli adskilt på tribunene, sier sikkerhetsansvarlig, Hans J. Svendsen i Haugesund.

– Vi definerer alle kamper mot Viking, Brann og Sandnes Ulf som høyrisikokamper. Disse krever litt ekstra av oss. Vi må være litt mer årvåkne enn det vi er på andre kamper.

– Alltid rykter i forbindelse med slike kamper

Også Knut Iversen, som er sikkerhetsansvarlig i Brann, blir til stede på kampen mellom Haugesund og Brann.

Han har ikke oversikt over hvem som reiser fra Bergen, men sier det ikke er solgt billetter til kjente casuals via Brann.

– Det settes alltid ut rykter i forbindelse med slike kamper. De stemmer svært sjelden, avslutter Knut Iversen.

Brann jubler i Haugesund

SKJEBNEKAMP: På søndag blir det klart om Brann klarer å sikre seg kvalifiseringsplassen i eliteserien. Her fra tilsvarende kamp mot Haugesund for to år siden.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Siste video

Liv Holmefjord og Torbjørn Lorentzen følger 1000-meteren på skøyter i OL fra Fana IL sitt klubbhus på Nesttun i Bergen.
Programleiar: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås