NRK Meny
Normal

Politiet i Bergen frykter dødelige «Supermann-piller»

Et parti med 38 570 av de farlige ecstasypillene ble stoppet på vei til Bergen i fjor. Nå frykter politiet at de selges på gaten i Bergen, ifølge Bt.no.

Superman ecstasy

Suffolk-politiet offentliggjorde dette bildet etter at det ble funnet et parti med 400 'Supermann-piller' i England. Pillene blir solgt som ecstasy, men er mye farligere og i verste fall dødelig.

I fjor sommer stoppet tollerne et forsøk på å smugle 38 570 av pillene, som er formet som en Supermann-logo, på Svinesund. Politiet pågrep en polsk mann i Bergen, og mener pillene var på vei til Vestlandet. Det skriver Bergens Tidende.

Pillene skal inneholde PMMA, et stoff som kan føre til hallusinasjoner, hurtig puls og hjerterytmeforstyrrelser. Ifølge BBC og Aftonbladet har det ført til dødsfall i Storbritannia og Sverige.

Overdose i Trondheim

Tidligere denne uken holdt en mann på å miste livet i Trondheim, etter en overdose av det legene mener var samme pillen. Det er det første tilfellet helsevesenet har registrert i Norge.

Politiet i Bergen frykter at nye piller kan ha kommet på markedet, ifølge Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt.

Dødsfallene i Europa viser at inntak av ecstasy kan være å flørte med døden. Vi vet ikke om disse pillene har samme innhold som det som er registrert i Trondheim eller andre steder, men de har samme logo og form, sier politiadvokaten til Bt.

Rudolf Christoffersen

STATSADVOKAT: Rudolf Christoffersen sier politiet frykter at et parti med dødelige ecstasypiller har kommet inn i landet. En mann i Bergen er pågrepet, etter at et forsøk på å smugle ble stanset på Svinesund.

Foto: NRK

Ukjent innhold

En av farene ved stoffet er at pillene sjelden har likt innhold, og man vet derfor aldri hva de inneholder.

– Ecstasy i kombinasjon med fysisk aktivitet kan føre til permanente skader i organene, på grunn av stoffets virkning på kroppstemperatur og hjerte- og karsystem. Hjerneskader med livsfarlig depresjon er også en kjent virkning av ecstasybruk, sier Christoffersen.

Kureren som forsøkte å smugle pillene inn i landet, har erkjent delvis straffskyld ifølge forsvarer Svein Holden.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik