NRK Meny
Normal

Politiet ber om tips etter Dale Oen-hærverk

Skader for flere hundre tusen etter hærverk mot RIB-båter tilhørende Dale Oen Experience. – Hva feiler det folk? undrer Robin Dale Oen.

Hærverk mot Dale Oen Experience

SENKET: Denne RIB-en ble senket og lå på sjøbunnen da Dale Oen Experience-medarbeiderne kom til kaien søndag morgen.

Foto: Robin Dale Oen

Det var ved sjutiden søndag morgen han oppdaget at uvedkommende har vært nede på kaien ved friluftssenteret på Rong i Øygarden og tuklet med to båter. Den ene hadde de klart å senke.

– Båten gikk helt ned. Motoren og alt lå på bunnen. Vi jobbet i hele går med å redde det som reddes kan. Men hvis motoren er ødelagt, snakker vi om et tap på et par hundre tusen, sier Robin Dale Oen til NRK.

Hærverket ble først omtalt av lokalavisen Vestnytt.

– Ikke første gang

De første rapportene gikk ut på at gummibåtene var punktert. Det viste seg heldigvis å ikke stemme.

– Båtene er ikke ødelagte, de har tatt ut hovedpluggene og sluppet luften ut av dem. Det er dessverre ikke første gang vi opplever hærverk, og da har vi opplevd at gjerningspersonene har skåret opp båtene, sier Dale Oen.

Saken blir meldt til politiet mandag. Dale Oen sier lensmannskontoret er blitt holdt løpende orientert om alle episodene rettet mot Dale Oen Experience, et opplevelsestilbud til ungdom som var hjertebarnet til brødrene Alexander og Robin Dale Oen .

Robin Dale Oen

FORTVILER: Robin Dale Oen fortstår ikke hvorfor noen gidder å bruke tid på å drive hærverk på senterets båter.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Politiet ber publikum om hjelp

Politioverbetjent Per Algrøy ved Sotra og Øygarden lensmannskontor bekrefter at politiet er på saken og allerede har vært på stedet for å gjøre de første undersøkelsene.

– Det er alltid trist når folk blir utsatt for noe slikt. Vi er veldig tidlig i etterforskningen.. Hvis noen i området har sett noe av interesse, vil jeg be dem om å ta kontakt med politiet, sier Algrøy.

Robin Dale Oen tror hærverket i helgen kunne endt enda verre.

– Jeg tror de har fått panikk da den ene båten gikk ned og stukket fra stedet.

Tror ikke ungdommer står bak

– Har du noen tanker om hvem som kan stå bak?

– Neppe ungdommer, for det er de vi har på besøk her. Ved tidligere episoder har det vært voksne folk. Det vet vi, fordi de er blitt observert av naboer her ute.

– Vi kan aldri hindre de som ønsker å ødelegge, men vi skal følge med og få tatt dem. Det som er helt sikkert, er at ingenting skal få oss til å gi opp. Vi er her for ungdommen, sier Dale Oen.