NRK Meny
Normal

Politiet gjør nye søk i boligen på Paradis

Reitangruppen er blant eierne av boligen der politiet mistenker menneskehandel. Onsdag ettermiddag ransaker seks politipatruljer boligen på nytt.

Etter at det ble oppdaget opp mot 30 ulovlige beboere på adressen, har politiet gjort flere ransakinger i et hus i Bergen. Reitangruppen er en av eierne av huset.

SE VIDEO: I 13-tiden onsdag ble det gjennomført nye søk på den Reitan-eide eiendommen i Bergen.

I 13-tiden onsdag går politiet på nytt gjennom eiendommen på Paradis, der det mistenkes menneskehandel etter en razzia tirsdag.

Seks ulike patruljer er på eiendommen, og søker gjennom både huset og biler som står parkert på adressen.

Nymo & Sundal Eiendom eier huset som politiet først aksjonerte mot sent tirsdag kveld. Politiet fant i går opp mot 30 personer, flere av dem barn, og mange flyktet fra huset da politiet dukket opp i går.

– Leieavtalen vår gikk ut på at én til tre personer skulle bo i eneboligen, sier Tarald Sverre, styremedlem i Nymo & Sundal Eiendom AS.

Eiendomsselskapet er basert i Oslo og eier boligen sammen med Rema Vest Eiendom.

Bolig på Paradis

OVERBEFOLKET: I dette huset på Paradis skulle det bo to personer. I stedet fant politiet opp mot 30 ulike personer.

Foto: NRK
Eiendommen på Paradis

AKSJONERTE: Politiet fattet mistanke til boligen tirsdag kveld. Onsdag gjennomføres det nye ransakinger på eiendommen.

Politiet bryter seg inn i biler

INN I BILER: Politiet tar seg inn i flere utenlandske biler på adressen i ettermiddag.

Foto: Vidar Gudvangen / NRK

Huseier hadde fått tips

Leietakeren i huset, en utenlandsk mann i 60-årene, er siktet for menneskehandel og skal trolig avhøres i løpet av dagen.

Tarald Sverre opplyser at leieavtalen på eneboligen på Paradis egentlig var gått ut.

– Vi sa opp leieforholdet for flere måneder siden. Etter tre måneders oppsigelse skulle de som bor der vært ute i juni. Men vi har latt dem bo der litt lenger for at de skulle få tid til å finne et nytt sted, sier Sverre.

Menneskehandel på Paradis

FRYKTER MENNESKEHANDEL: Leietakeren i boligen er nå siktet for menneskehandel etter aksjonen i går.

Foto: Jon Bolstad / NRK

De opplyser at de har leid ut huset på korte kontrakter med planer om å utvikle eiendommen på sikt. Huseieren innrømmer at de også hadde visste at det kunne vært altfor mange beboere i eneboligen.

– Vi sa opp forholdet, siden vi hadde fått tips om at det bodde for mange i huset. Vi hadde også sett det selv, sier Sverre.

Reitangruppen involvert

Nymo & Sundal Eiendom står sammen med Rema Eiendom Vest som eier av bygget. De to eier 50 prosent av eiendommen hver. Reitan Eiendom eier 45 prosent av Rema Eiendom Vest.

I Reitan Eiendom sitter Odd Reitan, mannen bak Rema 1000-kjeden, som styreleder.

Solfrid Flateby

ALVORLIG: Solfrid Flateby i Reitangruppen ser svært alvorlig på at deres hus er innblandet i saken.

Foto: Per Onsheim / NRK

– Vi syns dette er svært alvorlig. At politiet går til en slik razzia er jo ikke noe de gjør uten grunn, sier kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby i Reitangruppen til NRK.no.

Fremdeles i huset

Da politiet gikk gjennom boligen i går fant de flere ulovlige soverom. Blant annet var det tre soverom på loftet uten ventilasjon eller rømningsvei, og en redskapsbod var innredet som soverom.

Barnevernet er koblet inn ettersom det var flere barn da politiet trappet opp i går. Politiet mener de fleste av dem som har holdt til i huset er rumenere. Beboerne har fått tillatelse av politiet til å overnatte i huset.

Da NRK var på eiendommen onsdag morgen, ble vi bedt om å forlate stedet av noen av beboerne. Utenfor huset er det parkert biler med kjennetegn fra blant annet Bulgaria og Italia.

– Huseier har et ansvar

Aksjon mot Reitan-bolig i Bergen

RANSAKER: Flere politistyrker er på stedet onsdag ettermiddag.

Foto: Vidar Gudvangen / NRk

Politiets avdeling for organisert kriminalitet understreker at huseier har et stort ansvar for hva som skjer på eiendommen deres.

– Utleier har ansvar for hvem de leier ut til. Hvis utleier vet at det foregår noe kriminelt så har de et problem, sier seksjonsleder Jørn Solsvik i organisert kriminalitet ved Bergen sentrum politistasjon.

Reitangruppen sier de samarbeider med politiet så godt som de kan.

– Vi kommer til å følge dette tett opp. Vi ønsker ikke å gå i noen detalj om hva vi gjør, men nå er dette en politisak, sier Solfrid Flateby.

Politiet understreker at de jobber med å finne ut om det har pågått menneskehandel og hva forholdet mellom leietakeren og de andre beboerne i huset.

Siste video

Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.
Programleder: Mariann Reikerås