Lag dobbel porsjon: Fine å ha på lur i fryseren!
- Tidsforbruk: 40 - 60 min
- Vanskelighetsgrad: lett
- Porsjoner: 4
Ingredienser:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
4 ss olje
1 stk. hakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
½ ts pepper
1 ts salt
1 ss frisk basilikum
ca. 1 dl vann
5 dl revet mozzarella eller Jarlsberg
Fremgangsmåte:
- Lag pizzadeig, oppskrift over.
- Lag kjøttsaus: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
- La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.
- Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.
- Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.
- Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.