Hopp til innhold

Pizza-skillingsbolle!

En sunnere variant av skillingsbollen - en slags «rulle-pizza». Ikke akkurat en full middag, men super lunsj og turmat.

Lag dobbel porsjon: Fine å ha på lur i fryseren!

  • Tidsforbruk: 40 - 60 min
  • Vanskelighetsgrad: lett
  • Porsjoner: 4

Ingredienser:

 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig

4 ss olje

1 stk. hakket løk

2 båt finhakket hvitløk

1 boks hakkede hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

½ ts pepper

1 ts salt

1 ss frisk basilikum

ca. 1 dl vann

5 dl revet mozzarella eller Jarlsberg

Fremgangsmåte:

  1. Lag pizzadeig, oppskrift over.
  2. Lag kjøttsaus: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
  3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.
  4. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.
  5. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.
  6. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.