NRK Meny
Normal

Supporterfavoritten vil bort fra Brann

I går kåret supporterne ham til årets Brann-spiller. Nå er Piotr Leciejewski kanskje tydeligere enn noen gang på at han ønsker seg bort fra klubben. – Jeg håper noe skjer snart, sier sisteskansen.

Piotr Leciejewski

ÅRETS SPILLER I BRANN: ... men nå håper Piotr Leciejewski å forlate klubben til fordel for Bundesliga.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg prøver hele tiden å utvikle meg, gjøre mitt beste og gjøre redninger. Hva kan jeg si?

Piotr Leciejewski ble i går kåret til årets spiller av Brann-supporterne. For andre året på rad.

– Jeg er glad, og setter pris på dette, uttrykker han.

Drømmer om Bundesliga

For et Brann-lag som slapp inn så mange som 46 mål i år, er det kanskje et paradoks at keeperen blir kåret til årets spiller. Men få – om noen – peker på Leciejewski når lekkasjene i bakre rekker skal forklares.

Jørgen Mohus

ARVTAKEREN?: Jørgen Mohus har signalisert at han ønsker seg bort fra Brann for å få spilletid. Men hvis Piotr Leciejewski forsvinner, kan muligheten åpne seg for den unge bergenseren.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Jeg vet det ikke høres bra ut med så mange innslupne mål. Det er mange individuelle feil som har ført til målene. Jeg fokuserer på min jobb, sier polakken.

Den polske keeperkjempen forlenget i fjor kontrakten med Brann til ut 2015-sesongen. Da vil han ha vært i klubben i fem år, etter at han kom fra Sogndal i 2011. Men Leciejewski legger ikke skjul på at han ønsker seg videre.

– Jeg har hele tiden sagt at drømmen min er å spille i Bundesliga, og jeg håper noe skjer snart.

– Vanskelig marked i Europa

I går ble han utropt til banens beste av Tromsø-trener Steinar Nilsen. Leciejewski har fylt 28 år, og selv om det ikke er en spesielt høy alder for en keeper, begynner det å haste om han skal ta steget til høyeste nivå i Tyskland.

– Markedet i Europa er ikke så lett. Så jeg vet ikke, men jeg håper. Men jeg må også akseptere kontrakten min, og jeg føler fortsatt at jeg kan utvikle meg her, sier Leciejewski.

Storspillet hans i år har holdt andrevalget Jørgen Mohus på benken det meste av sesongen, og Mohus har varslet at han vil bort for å få spilletid. Men hvis Leciejewski forsvinner, kan det kanskje åpne seg en sjanse i Brann for bergenseren.

Zdenek Ondrasek

NY SPISS?: Piotr Leciejewski mener Zdenek Ondrasek ville vært en nyttig tilvekst for Brann.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Brann trenger spillere som Ondrasek

Etter kampen mot Tromsø slo Leciejewski av en prat med Brann-linkede Zdenek Ondrasek. Tromsøs tanksenter på topp hadde ingen heldig dag på jobben i går, og ble stoppet av Branns målvakt ved flere anledninger.

Keeperhelten skulle likevel likt å se Ondrasek i den røde trøyen neste år.

– Han er en god spiller, og jeg tror Brann trenger spillere som ham. Det ville gitt oss muligheter og kraft på topp. Kanskje han vil komme til oss, jeg vet ikke, sier Leciejewski.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik