Fire pågrepet etter masseslagsmål i Bergen – mann i 20-årene til sykehus med stikkskader

To personer er skadet etter masseslagsmål og knivstikking på en fotballbane på Møhlenpris i Bergen. Så langt er fire personer pågrepet. – Det var helt vilt, sier vitne.

Rundt 20 personer barket sammen, fire personer pågrepet, etter stort slagsmål i Bergen sentrum.

HER GÅR DE TIL ANGREP: Se video fra masseslagsmålet på Møhlenpris. En mann i 20-årene er fraktet til sykehus etter å ha blitt knivstukket. – Det var minimum 20 personer som var involvert. Det var flere som hadde kniver i begge gjengene, sier et vitne. Video: 03030-tipser.

Klokken 20.02 onsdag kveld fikk nødetatene melding om at to personer var skadet, én etter å ha blitt knivstukket, og én etter å ha blitt slått, i bydelen Møhlenpris i Bergen.

Det ble raskt klart at det dreide seg om et masseslagsmål.

– Det skal være flere mistenkte som er stukket fra stedet. Vi har en del politipatruljer ute og leter etter dem, sa politiets operasjonsleder Arve Samsonsen til NRK etter at meldingen om masseslagsmålet kom.

Mann knivstukket på Møhlenpris

OFFERET: Her ligger offeret for knivstikkingen på Møhlenpris, en mann i 20-årene, og passes på av en annen person og politiet før ambulansen kom til stedet.

Foto: 03030-tipser

– To gjenger

Masseslagsmålet skjedde på fotballbanen på Møhlenpris. Da NRK var på stedet i 20.45-tiden, avhørte en politipatrulje et vitne, mens andre patruljer lette etter de involverte i masseslagsmålet.

NRK har snakket med et vitne som forteller at masseslagsmålet brøt ut etter at et 20-talls personer hadde samlet seg på den lille fotballbanen ved siden av hovedbanen på Møhlenpris.

– Vi var på fotballbanen, så var det to gjenger som begynte å småkrangle. Det virket egentlig som om de ble enige om å komme seg vekk og sloss et annet sted. Men så begynte de å krangle enda mer, og i det de kommer til porten på vei ut av banen, begynner de å slåss, sier vitnet.

Mann på båre etter knivstikking

FRAKTES BORT: Mannen som ble knivstukket og liggende igjen på fotballbanen fraktes bort i ambulanse. Mannen ble først kjørt til legevakten, senere til sykehus.

Foto: 03030-tipser

– Det var helt vilt

Han vil ikke ut med navnet sitt i frykt for represalier fra personene som var involvert, og sier han ble sjokkert over scenene som så utspilte seg på fotballbanen.

– Det var minimum 20 personer som var involvert. Det var flere som hadde kniver i begge gjengene. Det var helt vilt. Flere ble knivstukket, slått med belter og knyttnever, sier vitnet.

Han filmet store deler av slagsmålet. Se videoen øverst i saken.

Politiet har kun registrert to skadde personer, men ifølge vitnet NRK har snakket med, ble minst fire-fem personer slått i ansiktet, og flere knivstukket eller forsøkt knivstukket.

Én mann ble liggende igjen på banen med knivskader i skulderen.

– Han reiste seg først, men kollapset etter en stund. Politiet satt med ham før ambulansepersonellet kom. De fraktet ham bort på båre, forteller vitnet.

Knivstikking på Møhlenpris

AVHØRER VITNE: Politiet har avhørt flere vitner i området ved fotballbanen på Møhlenpris i Bergen.

Foto: Synnøve Horvei / NRK

Fire personer pågrepet

Klokken 22 forteller politiets operasjonsleder at mannen som ble fraktet bort i ambulanse etter knivstikkingen er fraktet til Haukeland universitetssjukehus. Han er i 20-årene, og har ifølge loggen på operasjonssentralen skader i en arm.

– Han ble først kjørt til legevakten, men så har de tatt en vurdering på å sende ham videre til Haukeland, sier Arve Samsonsen.

Mannen som er skadet etter å ha blitt slått, ble kjørt til legevakten.

Klokken 22.45 forteller Samsonsen at fire personer er pågrepet. To av dem er menn i 20-årene.

– De er mistenkt for å ha vært deltakende i denne knivstikkingen. Hvordan de har forholdt seg, og hvor aktive de har vært, vil den videre etterforskningen vise, sier operasjonslederen.

Han forteller at politiet like før klokken 23 fortsatt har patruljer ute og leter etter personer som var involvert.

– Vi har trappet noe ned i forhold til i starten, men har patruljer ute ennå. Det er for tidlig å si om flere vil bli pågrepet, sier Samsonsen.