2 kg fersk torsk
100 gr salt
40 gr sukker
(her kan mengden justeres etter smak)
skjærefjøl til press
poteter
gulrøtter
rosenkål
3 dl rømme
100 gram smeltet smør
Fisken skal være stor og helt fersk. Del torsken i to fileter. Den øverste delen av ryggbeinet fjernes mens beinet i halen blir værende. Skinnet skal ikke fjernes.
Strø salt og sukker over filetene og legg de i press, husk å legge kjøttside mot kjøttside. Legg press på. La fisken ligge i press i 1 1/2 til 2 døgn.
Ta opp filetene og skyll de rene for salt.
Skjær filetene i serveringsstykker og trekk dem i usaltet vann i ca. 10-12 minutter.
Rømmesmøret lages ved å røre smøret inn i rømmen. Det er viktig å gjøre det slik og ikke omvendt. Det må røres sakte inn og mengden smør må avpasses etter rømmemengden ellers vil sausen skille seg.
Persetorsk serveres nytrekt med kokte poteter, gulrøtter, rosenkål og rømmesmør.