NRK Meny
Normal

Pendlersamfunn i sorg

For tredje gang på ni år er det minnemarkering i Plateverksted 3 på Aker Stord.

Minnestund på Aker Kværner Stord for de fire som mistet livet i flyulykken på Stord Lufthavn.
Foto: Ketil Jordan / NRK

- Mange på Stord er flypendlere. Derfor blir barn og voksne opptatt av det som har skjedd, mener prest Reidar Ådnanes. Han holdt minneordet når nær tusen ansatte i Aker-konsernet var samlet for å minnes de omkomne i flyhavariet tirsdag.

Har rutine på minnemarkeringer

Det var også minnestund for Aker i den samme hallen etter helikopterulykkken som krevde 12 menneskeliv på Norne-feltet i 1997, og etter flyhavariet som krevde ni menneskeliv på Stord i 1998.

Klubbleder Kristian Pedersen i Aker Kværner Elektro synest dette er ekstra trist å oppleve at de har erfaring med å gjennomføre slike markeringer i hallen.

- Når vi satt og forberedte minnestunden, så vi jo litt tilbake for å se hvordan det ble gjort før. Det er jo veldig trist for en bedrift å ha rutiner på sånt.

Denne gangen samles Aker-ansatte og folk som har vært med i redningsarbeidet til en tredje minnemarkering. Nå handler det om fire personer som mistet livet i forbindelse med pendling til Ormen Lange-prosjektet tirsdag denne uken.

- Dette går veldig hardt innpå oss, alle er jo på en eller annen måte involverte i disse prosjektene.

Pårørende samlet ved ulykkesstedet

Torsdag ettermiddag hadde de pårørende til de fire omkomne en minnestund ved flyvraket.

Torsdag ettermiddag ble deg også klart at de såkalte svarte boksene, ferdskriveren og taleregistratoren, er delvis ødelagt. Les mer her:

Verdifulle data kan være tapt

Siste video

Programleiar: Tale Hauso
Panini-bølgen sprer seg over landet under VM.
Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.