NRK Meny
Normal

Patrick sin sang til moren går verden rundt

Patrick Jørgensen (23) skrev sangen «Million Questions» til sin mor som han mistet til kreft i fjor. Nå blir sangen delt over hele verden.

Patrick Jørgensen (23) skrev sangen «Million Questions» til sin mor som han mistet til kreft i fjor. Nå blir sangen delt over hele verden.

DELES AV HELE VERDEN: 23-år gamle Patrick Jørgensen fra Bergen lagde en sang til sin dødssyke mor. Nå spres sangen over hele verden.

– Låten har et personlig preg og en historie folk kan kjenne seg igjen i. Det er nok årsaken til at låten har slått så bra an, sier Patrick Jørgensen til NRK.

23-åringen fra Bergen rørte dommerne til tårer i TV-programmet Norske Talenter på TV2 da han opptrådte med den selvskrevne låten «Million Questions» i august.

Sangen skrev han til sin mor før hun døde av kreft i fjor.

Nå har låten gått viralt, og blitt delt så mange ganger at den har havnet på Spotifys liste «Global Viral 50» – en liste over verdens mest delte sanger i øyeblikket, skriver VG, som omtalte saken først.

– Jeg har lagt mye arbeid inn i denne sangen og det er godt å få bekreftet at er flink til det jeg driver med, sier Jørgensen.

  • HØR SANGEN NEDERST I SAKEN

– Jeg vil drive med musikk

Patrick Jørgensen

VIL DRIVE MED MUSIKK: – Jeg vil jobbe med musikk og jeg ønsker å være kreativ, sier det unge musikktalentet.

Foto: Ole-André Lagmandokk / NRK

Jørgensens mor var syk i 15 år før hun døde, og sangen «Million Questions» handler om hans forhold til henne. Låten sendte han direkte til semifinalen i talentkonkurransen.

– Hvor mye har moren din betydd for musikkinteressen din?

– Hun var et kreativt menneske. Hun drev med tegning, maling og skrev bøker. Hun inkluderte oss i mye kreativt fra ung alder, men låtskriving er noe jeg har drevet med selv.

Jørgensen har tidligere bodd i Minneapolis i USA hvor han studerte ved McNally Smith College of Music. Bergenseren er fast bestemt på at han kommer til å drive med musikk i fremtiden.

– Jeg vil jobbe med musikk og jeg ønsker å være kreativ, men nå tar jeg en ting av gangen, sier 23-åringen.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo