På påsketur med ti barn i campingvogn

Familien Vabø består av to voksne og ti barn. Påskeferien tilbringes i familiens campingvogn.

Familien Vabø

MANGE PÅSKEEGG: God stemning hos familien Vabø i sofaen i campingvognen. Programleder Karin Jegtvik i Norge Rundt ble det også plass til.

Foto: NORGE RUNDT / NRK

Påskeferie med mange barn betyr kaos for de fleste av oss. Det er pakking, påkledning og matlaging til den store gullmedalje.

Familien Vabø er en av Norges største barnefamilier. De nøyer seg likevel slettes ikke med hjemmepåske. Påskeferien tilbringer de i en campingvogn i Austrheim kommune nord for Bergen.

Nye familiemedlemmer nesten hvert år

– Ja, vi er litt av en gjeng, men det går egentlig veldig fint, sier mor i familien, Esther Vabø.

– Vi er blitt vant til det, og selv om det kommer et nytt medlem i familien nesten hvert år, så gjør det ingenting. Det blir trangere og trangere i sofaen, men det er alltid plass.

I tillegg til mor Esther og far Trond består familien Vabø av disse 10 barna:

  • Caroline, 16 år
  • Rebekka, 15 år
  • Miriam, 13 år
  • Lea, 12 år
  • Ruben, 11 år
  • Joakim, 9 år
  • Emilie, 7 år
  • William, 5 år
  • Aaron, 4 år
  • «Pjokken», 3 måneder

På Norge Rundt

Fredag møtte du familien i Norge Rundt på NRK i beste sendetid. Og familien imponerte virkelig produksjonsteamet. da programmet ble laget. Her var det barn som tok ansvar både for seg selv og søsknene sine.

– Det er alltid koselig å reise på tur sammen, sier 16 år gamle Carloline. Hun er eldst blant barna.

– Fellesskapet er fantastisk. Det er veldig mange som forsøker å sette seg inn i min situasjon med så mange søsken, men du må nesten oppleve det selv for å forstå hvor bra det fungerer.

Distriktenes magasin.
Programleder, Karin Jegtvik, blir med familien Vabø på påskeferie i campingvogn. Familien fra Austrheim består av far og mor Vabø og 10 unger.

NORGE RUNDT: Møt familien Vabø i det populære fjernsynsprogrammet.

Ikke planlagt

– Det var aldri meningen at familien skulle bli så stor. Det bare ble sånn, sier far i familien, Trond Vabø, mens han gjør klar grillpølser til familien på bål utenfor campingvognen.

– Spesielt i høytidene er det ekstra kjekt å være en stor familie. Mange tror vi må være medlem av en sekt siden vi har så mange barn, men det er vi ikke.

Det eneste problemet med å være en familie på 12 i påsken er nok at det går med ekstra mye sjokolade og mange påskeegg! Men også det lar seg ordne!

God påske!

Søk i valresultata

valg-dekorasjon