NRK Meny
Normal

Påkjørt skolegutt havnet i elv

Politiet bekrefter at de to skoleelevene på 13 og 14 år, som ble påkjørt i Fana onsdag, sto utenfor veien da denne bilen traff dem. En av guttene havnet i elven.

To skoleelever skadd i ulykke på Skjold.

HER SKJEDDE ULYKKEN: De to skoleguttene ble påkjørt rett utenfor Steinerskolen på Skjold i Bergen. En 14-åring ble kastet ned i elven, mens ulykkesbilen dinglet på kanten av broen. En 13-åring pådro seg bruddskader i foten.

Politistasjonssjef Morten Ørn på Nesttun bekrefter at man har tatt beslag i førerkortet til den kvinnelige bilføreren.

– Hendelsen er under etterforskning og det er foreløpig uklart hva som er årsaken til at ulykken skjedde. Det er riktig at ungdommene befant seg utenfor veien da de ble påkjørt, sier Ørn til NRK.

LES OGSÅ: To skuleelevar (14) påkøyrde i Fana

Kastet ned i elv

Klokken 09.14 onsdag fikk politiet melding via AMK om at to de to elevene var blitt påkjørt ved en liten bro i Harald Skjolds veg i Bergen.

Det viste seg å være elever fra Steinerskolen på Skjold. De ble truffet av bilen mens de befant seg på skoletur, og bare var hundre meter unna skolebygget.

Elevene våre har ikke opptrådt uaktsomt, men var maksimalt uheldige.

Ørjan Risan, Steinerskolen

– Den ene gutten ble kastet ned i elven og pådro seg kompliserte bruddskader. Han er operert for brudd i foten og har større sårskader, opplyser daglig leder Ørjan Risan på Steinerskolen, som har snakket med foreldrene i dag.

14-åringen ble sendt til Haukeland universitetssykehus, mens 13-åringen først var på legevakten for sjekk. Sistnevnte venter nå på operasjon i foten, men Haukeland opplyser at han kun er lettere skadd.

– De var maks uheldige

– Elevene våre har ikke opptrådt uaktsomt og var maksimalt uheldige. Hadde bilen truffet noen centimeter lenger til høyre ville den stoppet i muren på broen, sier Risan til NRK.

Han forteller at de to guttene gikk alene litt foran resten av klassen. Ingen andre personer var i fare for å bli truffet av bilen.

Føreren av bilen har ingen tilknytning til skolen. Hun er naturlig nok svært preget og lei seg etter den sjokkartede hendelsen.

Siste video

Programleiar: Tale Hauso
Panini-bølgen sprer seg over landet under VM.
Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.