Trosser magevirus under konsertturné: – Norovirus biter ikke på hallinger

FINSE (NRK): Daniel Kvammen er ute på sin mest spesielle turné noensinne. Onsdag er han på vei inn i området med omgangssyke, men lar seg ikke stoppe av det.

Daniel Kvammen holder konsert på Geiterygghytta

KONSERT: Det blir snakket om besøksrekord på Geiterygghytta etter at omtrent hundre turgåere fant veien til en intimkonsert med Daniel Kvammen. Foto: Alrik Velsvik/NRK.

Musiker Daniel Kvammen kikker ned på skiene der han står på høyfjellet mellom Hardangervidda og Jotunheimen. Med seg i pulken har han gitaren og minnene fra kvelden før.

Da kunne man nemlig høre stemningsfulle toner sive ut av Geiteryggshytta, som ligger i 1224 meters høyde midt i Skarvheimen.

– Musikalsk ekstremsport. Det er det turneen burde hete, sier Kvammen, og ler.

Kvammen er i gang med det som trolig er den mest unike turneen i hans karriere. Over syv dager i påsken skal han holde seks konserter på ulike turisthytter i Skarvheimen og på Hardangervidda.

  • Lurer du på hvor Daniel Kvammen er akkurat nå? Følg han HER.

– Jeg skulle egentlig ha friår. Men hver gang jeg ikke har noe å gjøre blir jeg så utrolig rastløs. Da finner jeg meg et nytt prosjekt.

Transportmiddelet: Ski, med en tilhørende pulk til gitar og konsertutstyr.

Inspirasjonen til konsertene fikk Kvammen da han gikk over Hardangervidda året før.

– Jeg sa det egentlig på tull til en kompis fra Hardanger som driver med konsertplanlegging. To måneder senere ringte han meg opp, og da hadde han satt opp en helt sinnssvak rute. Da var det ingen vei tilbake.

Daniel Kvammen på påskeferie

186 KILOMETER: Daniel Kvammen skal bruke omtrent en uke på turen som tar ham til seks ulike turisthytter for seks ulike konserter.

Foto: AK Glück-Teigland / Hardanger åtgaum

Rekordbesøk

Turen startet 25. mars med konsert på Geiterygghytta. Over hundre personer pakket seg tett i tett på den lille turisthytta. En rekord for besøkende på hele 2000-tallet, hevder Kvammen.

En av tilhørerne denne kvelden var Arne Johannes Løkken.

– Det er først og fremst veldig tøft. Det er nok mange som ser ham som vanligvis ikke ville gjort det. Og for min del gir det turen litt ekstra krydder, sier Løkken.

Totalt skal Kvammen gå over 186 kilometer fra Geiterygghytta midt i Skarvheimen til Haukeliseter, sør på Hardangervidda.

– Jeg tror turen skal gå greit, med unntak av den siste etappen. Vi begynner med korte strekninger som bare eskalerer. Den siste dagen skal vi gå fire mil. Den må jeg innrømme at jeg er ganske nervøs for.

– Hvis ikke vi blir stoppet av noroviruset før den tid, sier Kvammen og ler.

Dagen etter bar turen videre, uten tegn til magesjau, drøye 20 kilometer, til Finsehytta i Skarvheimen.

– Jeg må innrømme det var litt hardt. Nå har vi steget omtrent 400 høydemeter. Men det har gått tålelig greit, altså.

Daniel Kvammen feirer påske på en litt annerledes måte

IKKE BARE, BARE: Også popstjerner blir slitne av å gå på ski.

Foto: AK Glück-Teigland / Hardanger åtgaum

På vei inn i «magevirus-land»: – Vasker hendene godt

Vel fremme på Finsehytta satt publikum forventningsfullt og ventet, mens Kvammen stemte gitaren.

Og om det ikke var bra nok med «Du fortenar ein som meg»-artisten, fikk turgåerne på Finsehytta en ekstra fin overraskelse i form av en gjesteopptreden av Odd Nordstoga.

Daniel Kvammen og Odd Nordstoga med intimkonsert på Finsehytta.

Foto: AK Glück-Teigland/Hardanger åtgaum

Turen videre gikk til Krækkja på Hardangervidda, der Kvammen spilte tirsdag kveld. Onsdag ble det et lite opphold i turneen for å spille en konsert på Geilo. Der ble det også konstatert norovirus onsdag morgen, uten at det stopper ham.

Torsdag er det planlagt en ekstrakonsert på Vestlia Resort. Også her ble det meldt om norovirus-utbrudd onsdag morgen.

– Vi tar våre forholdsregler og vasker hendene godt. Dessuten er vi en innstilling om at det biter ikke på hallinger. Vi er for harde til det, sier Kvammen.

Ønsker du å oppleve Kvammen på påsketurné har du fortsatt tid.

Gjenstående konserter:

  • Fredag 30. mars: Sandhaug, Hardangervidda
  • Lørdag 31. Mars: Litlos, Hardangervidda
  • Søndag 1. april: Haukeliseter, Hardangervidda
Daniel Kvammen på påsketurne

PULK: For å holde konserter i høyfjellet trenger man utstyr. Selv om Daniel Kvammen er en av landets mest folkekjære artister, må han trå til å dra gitar og konsertutstyret i pulk fra turisthytte til turisthytte.

Foto: AK Glück-Teigland / Hardanger åtgaum