NRK Meny
Normal

På dugnad for å skape folkefest

Mens spillerne trener på gressbanen, jobber tre generasjoner Kausland for at Nest-Sotras hjemmebane skal bli klar til historiens første hjemmekamp i 1. divisjon.

Dugnad for å rekke fest til 1. divisjon

STÅR PÅ FOR NEST: Arve Kausland, Christer Andre Kausland, Kjell Kausland, Helge Fjell og Ole Aleksander Kausland jobber på spreng med å få på plass seteradene til Nest-Sotras første hjemmekamp i 1. divisjon.

Foto: Anders Ekanger

– Det var de setene der da. Er dette rett?

Arve Kausland står sammen med barna Christer Andre og Ole Aleksander, og skrur seteradene på plass i betongtribunene. Bestefar Kjell er også med.

For nå blir stadionanlegget på Ågotnes på Sotra oppgradert. Akkuart som laget ble oppgradert fra 2. divisjon til 1. divisjon i fjor høst. Anlegget følger etter. Kravene fra Norges Fotballforbund skal innfris. Før søndag klokken 18.

– Vi er nødt til å jobbe hvis dette skal bli ferdig, smiler Arve.

Dugnad for Nest-Sotra

MANGLER FORTSATT TRIBUNETAK: Nå jobber klubben på spreng for å få tribunen helt klar.

Foto: Anders Ekanger

To kamper uten tak

Søndag tar Nest-Sotra imot HamKam i sin første hjemmekamp noensinne i 1. divisjon.

Mange ildsjeler har jobbet frivillig de siste ukene for å gjøre stadion klar til oppgjøret. Cato Martiniussen er anleggsansvarlig for hjemmebanen og generalen i dugnadsgjengen.

Sammen med frivillige monterer han i disse dager seter for harde livet for å innfri kravene fra Fotballforbundet. Dagen før årets første hjemmekamp ligger de litt bak skjemaet.

– Det er mye som gjenstår. Vi har en del ting i bestilling som vi fortsatt venter på. Vi må ha seter på hele tribunen. Også må vi h takkonstruksjoner.

– Her er jo ingen tak?

– Det kommer, repliserer han kjapt.

– Blir det klart til søndag?

– Taket blir ikke klart nei. Men alle stolene er på plass til søndag. Til sammen 920 stoler.

Dugnad for Nest-Sotra

DUGNADSGENERAL: Cato Martiniussen leder arbeidet med å få tribunen godkjent av Fotballforbundet.

Foto: Anders Ekanger

– Lille Nest på strilelandet

Martiniussen er imponert over engasjementet for klubben.

– Det er folk her hele tiden og jobber nå. Så det er en vanvittig innsats fra klubben for å få dette til, sier Martiniussen.

En av dem som deltar i dugnadsarbeidet er Helge Fjell. Han har vært aktiv i Nest-Sotra siden den så dagens lys i 1968. Fjell gleder seg stort til søndagens begivenhet på Sotra.

– Det blir spesielt. Jeg har jo vært med siden ungene var små og begynte å spille. Nå har ungene flyttet ut, men jeg er en gammel sliter, jeg er glad i klubben.

– Det er veldig gøy, spesielt nå når vi er kommet opp i 1. divisjon. Hvem skulle tro det? Lille Nest på strilelandet, humrer han.

– Blir dere ferdige?

– Ja, ja. De sier så. Kampen er utsatt til klokken 19, spøker Helge Fjell.

– Neida. Vi blir ferdige, lover han..Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo